Kremams reikės:
- 400g mascarponės sūrio;
- 300g, 35proc. riebumo grietinėlės;
- 100ml migdolų pieno;
- 3valg. šaukštų kakavos be priedų;
- 100g žemės riešutų sviesto, be priedų;
- Vanilės ekstrakto;
- 22g smulkiai maltos želatinos;
- 3a.š. agar agar miltelių;
- Pasirinkto saldiklio. Gaminant šį tortą naudotas skystas monk fruit saldiklis. (Jei neturite galimybės parsisiųsti, rekomenduojame stevia)
Pagrindui reikės:
- 220g migdolų miltų;
- 70g kokosų miltų;
- 90g ištirpinto sviesto;
- 2M dydžio kiaušinių;
- Pasirinkto saldiklio. Gaminant šį tortą naudotas skystas monk fruit saldiklis. (Jei neturite galimybės parsisiųsti, rekomenduojame stevia)
Receptui naudoti virtuvės įrankiai ir įrenginiai:
- Elektrinis plaktuvas su šluotele (mikseris);
- Kepimo forma, nuimamais kraštais;
- Keli dubenėliai;
- Orkaitė.
Keto torto ruošimo eiga:
- Ištirpiname 90g sviesto;
- Sumaišome migdolų ir kokosų miltus;
- Išplakame kiaušinius ir sumaišome su miltais;
- Pravėsusį sviestą pilame ant gautos tešlos ir gerai išminkome;
- Gardiname norimu kiekiu saldiklio. Šiam torto pagrindui naudota 10 lašelių monk fruit saldiklio;
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, kepimas iš viršaus ir apačios. Skarda vidurinėje pozicijoje.
- Gauta tešla išklojame formos dugną ir daug maž pusę šonų aukščio.
- Kepame orkaitėje apie 10-15min, arba kol įgaus švelniai auksinį atspalvį. Svarbiausia, neperkepkite, nes pagrindas taps kietu. Iškepus paliekame atvėsti ir neišimame iš kepimo formos.
- Išplakame grietinėlę plaktuvu su šluotelės formos antgaliu.
- Iš lėto įmaišome mascarponę. Maišome su šakute ar šaukštu (nebe mikseriu, nes kitaip masę perplaksite). Kadangi maišosi sunkiai, po truputį pilame migdolų pieną, jis padės išvengti gumuliukų.
- Gautą kremą padaliname į tris maždaug lygias dalis.
- Užverdame nedidelį kiekį (apie pusę stiklinės) vandens. Tortui buvo naudota nebrinkinama, o greitai tirpi želatina. Į verdantį vandenį suberiame 6,5g želatinos ir 1a.š. agar agar pudros. Viską maišome tol, kol gerai ištirpsta. Paliekame truputį atvėsti.
- Pirma gaminsime šokoladinį kremą. Taigi 1/3 gautos masės sumaišome su kakava ir norimu kiekiu pasirinkto saldiklio. Šiam sluoksniui naudota 15 lašelių monk fruit saldiklio.
- Į želatinos tirpalą įdedame kelis šaukštelius šokoladinio kremo ir išmaišome. Tokiu būdu jis geriau išsimaišys. Želatiną lengva srovele, maišydami pilame į likusį šokoladinį kremą. Dar kartą gerai permaišome. Jau paruoštą masę pilame ant iškepto torto pagrindo, neišėmę jo iš kepimo formos. Padedame į šaldytuvą 30min-1h, kad apstingtų.
- Pirmam sluoksniui sutvirtėjus galime ruošti antrą sluoksnį. Imame vieną iš dviejų likusių dubenėlių su kremu. Įmaišome riešutų sviestą ir norimą kiekį pasirinkto saldiklio. Šiam sluoksniui naudota 10 lašelių monk fruit saldiklio.
- Vėl užverdame nedidelį kiekį vandens, apie pusę stiklinės. Tortui buvo naudota nebrinkinama, o greitai tirpi želatina. Į verdantį vandenį suberiame 6,5g želatinos ir 1a.š. agar agar pudros. Viską maišome tol, kol gerai ištirpsta. Paliekame truputį atvėsti.
- Į želatinos tirpalą įdedame kelis šaukštelius paruošto žemės riešutų kremo ir išmaišome. Tokiu būdu jis geriau išsimaišys. Želatiną lengva srovele, maišydami pilame į likusį riešutų kremą. Dar kartą gerai permaišome. Jau paruoštą masę pilame ant sutvirtėjusio šokoladinio kremo. Priklausomai nuo jūsų turimos formos, kremas jau gali piltis virš iškepto pagrindo su kraštais. Taip ir turi būti. Padedame į šaldytuvą 30min-1h, kad apstingtų.
- Antram sluoksniui sutvirtėjus galime ruošti antrą sluoksnį. Imame paskutinį likusį dubenėlių su kremu. Įmaišome vanilės ekstraktą ir norimą kiekį pasirinkto saldiklio. Šiam sluoksniui naudota 15 lašelių monk fruit saldiklio.
- Vėl užverdame nedidelį kiekį vandens, apie pusę stiklinės. Tortui buvo naudota nebrinkinama, o greitai tirpi želatina. Į verdantį vandenį suberiame 9g želatinos ir 1a.š. agar agar pudros. Viską maišome tol, kol gerai ištirpsta. Paliekame truputį atvėsti.
- Į želatinos tirpalą įdedame kelis šaukštelius paruošto vanilinio kremo ir išmaišome. Tokiu būdu jis geriau išsimaišys. Želatiną lengva srovele, maišydami pilame į likusį vanilinį kremą. Dar kartą gerai permaišome. Jau paruoštą masę pilame ant sutvirtėjusio vanilinio kremo. Paliekame šaldytuve bent 3h, kad pilnai sustingtų.
P.S. Tortą dekoravau morenginiais sausainiukais ir lydytu šokoladu. Jų į torto macros netraukiau, tačiau kiekius ir gaminimo eigą parašysiu.
Morengams reikės:
- 3 kiaušinių baltymų;
- 6 a.š. inulino.
- Virtuvės įrankiai ir įrenginiai:
- Elektrinis plaktuvas su šluotele (mikseris);
- Konditerinis švirkštas ar maišelis (galima suformuoti ir šaukšteliu);
- Dubenėlis;
- Orkaitė;
- Kepimo popierius.
Eiga:
- Kiaušinių baltymus išplakame iki putų ir po truputį suberiame inuliną. Plakame toliau, kol gauname standžią ir glotnią masę, be burbuliukų. Atrodo panašiai kaip kremas tortams dekoruoti.
- Įkaitiname orkaitę iki 140 laipsnių. Kaitra iš viršaus ir apačios, skarda vidurinėje pozicijoje.
- Ant skardos dedame kepimo popierių,o ant jos pasirinktu įrankiu formuojame morengiukus. Kepame apie 5-10min.
Lydytam šokoladui reikės:
- Pusės plytelės juodo šokolado;
- 2a.š. kokosų aliejaus.
- Virtuvės įrankiai ir įrenginiai:
- Puodas;
- Nedidelis indelis, atsparus karščiui, pvz. stiklainis.
Eiga:
- Į puodą dedame indą ir puodan pilame nedidelį kiekį vandens. (Taip vadinamas "double boiling" virimas ant mažesnės ir netiesiogės kaitros)
- Smulkiai sulaužome šokoladą, ir kartu su kokosų aliejumi sudedame į indą, esantį vandenyje. Verdame ant silpnos kaitros, kol pilnai išsilydo šokoladas ir aliejus.
Viso gauname 12 šio ketogeninio deserto gabalėlių, kurių kiekvieno maistinė vertė (be morengų ir šokolado papuošimo):
462kcal, 44g riebalų, 10g baltymų, 6g angliavandenių.
Jei jums patiko šis receptas ir norėtumėte jį matyti savo mitybos plane, kviečiame užpildyti anketą individualaus mitybos plano sudarymui:
1 komentaras
Sveiki, Jūsų receptai fantastiški! Dėkoju, kad dalinatės! Noriu pasiteirauti, jeigu neturiu agar agar miltelių, kuom galėčisu juos pakeisti? Ačiū!