Koks ruduo be moliūgo pyrago? KetoAvocado dalinasi su jumis šiuo ketogeninės dietos desertu!
Pagrindui reikės:
- 180 g migdolų miltų;
- 60 g collagen peptidų;
- 50 g xylitol saldiklio;
- 100 g minkšto sviesto;
- 60 g kokosų miltų;
- 1 S dydžio kiaušinio;
- Šlakelio vanilės ekstrakto.
Įdarui reikės:
- 680 g mascarponės sūrio
- 220 g moliūgų tyrės (virtos)
- 120 g xylitol saldiklio
- 3 L dydžio kiaušinių
- "pumpkin spice prieskonių (muskatas +gvazdikėliai + imbieras + cinamonas).
- Prieskonius naudojame pagal skonį ir norimą intensyvumą. Pyragui naudoti du arbatiniai šaukšteliai.
Gaminimui prireiks:
- Orkaitės
- Kepimo formos nuimamais kraštais (28cm, į mažesnę netilps visas įdaras).
Gaminimo eiga:
- Dubenėlyje sumaišome migdolų, kokosų miltus su collagen milteliais.
- Įminkome minkštą sviestą, įmaišome plaktą kiaušinį, suberiame saldiklį, įlašiname vanilės ekstraktą.
- Gerai išminkome tešlą, padengiame ja kepimo formos dugną ir kraštus daug maž iki pusės.
- Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių, kepimas iš viršaus ir apačios, kepimo skarda apatinėje pozicijoje.
- Kepame 5-10min, kol vos vos parusta ir sutvirtėja. Nenorime, kad pagrindas pilnai iškeptų, nes kepant pyragui - sudegs. Iškepus atvėsiname.
- Mascarponę sumaišome su moliūgų tyre. Įmaišome plaktus kiaušinius, saldiklį ir prieskonius. Maišome medine/silikonine mentele.
- Kepame orkaitėje, 170 laipsnių, vidurinėje padėtyje, pirmas 30min kepimas tik iš apačios, likusias 30min iš viršaus ir apačios. Baigus kepti pyragas nebus tvirtas, panašus į želė. Iškepus paliekame 30 min praviroje orkaitėje. Vėliau galime ištraukti ir palikti vėsiame kambaryje, bent pusdieniui, kad sustingtų.

