Rudeninis moliūgų cheesecake🍁🥧🥰

     Keto-ketogeninė-mityba-cheesecake

     Koks ruduo be moliūgo pyrago? KetoAvocado dalinasi su jumis šiuo ketogeninės dietos desertu! 

Pagrindui reikės:

  • 180 g migdolų miltų;
  • 60 g collagen peptidų;
  • 50 g xylitol saldiklio;
  • 100 g minkšto sviesto;
  • 60 g kokosų miltų;
  • 1 S dydžio kiaušinio;
  • Šlakelio vanilės ekstrakto.

Įdarui reikės:

  • 680 g mascarponės sūrio
  • 220 g moliūgų tyrės (virtos) 
  • 120 g xylitol saldiklio
  • 3 L dydžio kiaušinių
  • "pumpkin spice prieskonių (muskatas +gvazdikėliai + imbieras + cinamonas).
  • Prieskonius naudojame pagal skonį ir norimą intensyvumą. Pyragui naudoti du arbatiniai šaukšteliai.

Gaminimui prireiks:

  • Orkaitės
  • Kepimo formos nuimamais kraštais (28cm, į mažesnę netilps visas įdaras).

Gaminimo eiga:

  1. Dubenėlyje sumaišome migdolų, kokosų miltus su collagen milteliais.
  2. Įminkome minkštą sviestą, įmaišome plaktą kiaušinį, suberiame saldiklį, įlašiname vanilės ekstraktą.
  3. Gerai išminkome tešlą, padengiame ja kepimo formos dugną ir kraštus daug maž iki pusės.
  4. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių, kepimas iš viršaus ir apačios, kepimo skarda apatinėje pozicijoje.
  5. Kepame 5-10min, kol vos vos parusta ir sutvirtėja. Nenorime, kad pagrindas pilnai iškeptų, nes kepant pyragui - sudegs. Iškepus atvėsiname.
  6. Mascarponę sumaišome su moliūgų tyre. Įmaišome plaktus kiaušinius, saldiklį ir prieskonius. Maišome medine/silikonine mentele.
  7. Kepame orkaitėje, 170 laipsnių, vidurinėje padėtyje, pirmas 30min kepimas tik iš apačios, likusias 30min iš viršaus ir apačios. Baigus kepti pyragas nebus tvirtas, panašus į želė. Iškepus paliekame 30 min praviroje orkaitėje. Vėliau galime ištraukti ir palikti vėsiame kambaryje, bent pusdieniui, kad sustingtų.


    Grįžti į tinklaraštį

    Rašyti komentarą