
Reikės:
- 6vnt M dydžio kiaušinių (3vnt debesų duonelei, 3vnt salotoms)
- 85g mascarponės
- 20g fermentinio sūrio
- 40g majonezo
- pusės a. š. Kepimo miltelių;
- Česnako pagal skonį.
Eiga:
:
- Tešla skysta, tad palikite pakankamus tarpus, kad blyneliai nesusilietų į vieną. Kepame apie 25min, kol tampa švelniai auksiniai, bei pasirodo "debesiškas" piešinys.
- Orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių
- 3 Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
- Baltymus išplakame iki standžių putų ir sumaišome su kepimo milteliais.
- Trynius išplakame su mascarpone ir mėgstamais prieskoniais.
- Į plaktus baltymus atsargiai, lėtais judesiais, "lankstant" įmaišome trynių masę.
- Ant kepimo skardos su kepimo popieriumi suformuojame 15vnt blynelių.
- Likusius tris kiaušinius išverdame, susmulkiname, sumaišome su tarkuotu sūriu, česnaku, druska ir majonezu.
- Gautą mišrainę dedame ant iškepusių debesų duonelės griežinėlių.
Viso gausime apie 15 sumuštinukų, kurių kiekvieno maistinė vertė:
73kcal, 7g riebalų, 3g baltymų, 0g angliavandenių.
Skanaus!
Kitus ketogeninei mitybai tinkamų desertų receptus galite rasti čia
3 komentarai (-ų)
Būtinai išbandykite! O jei keto mityboj naudojam majonezą – idealiausiai būtų pačių pagamintas, bet iš esmės tinka ir mažai angliavandenių turintis, pvz Helmans Original
O JEI DETAS MAJONEZAS, VISTIEK ANGLIU 0?
Nuostabūs receptukai.butinai išbandysiu