Naminis migdolų pienas😍🥛🍃

naminis migdolu pienas

Šiam gėrimui prireiks:

  • 180g migdolų
  • 2 a.š vanilės ekstrakto
  • 4 a.š erythritol saldiklio
  • 1,2 litro vandens

Migdolų pieno gaminimo eiga:

  1. Migdolus užpilame vandeniu ir paliekame bent 10valandų brinkti. Vandenį kas valandą-dvi pakeičiame, kad nepradėtų rūgti.
  2. Praėjus brinkinimo laikui, nupilame vandenį ir kelis kartus praskalaujam migdolus.
  3. Pusę migdolų užpilame visu vandens kiekiu (1,2 litro) ir blendiname smulkintuvu.
  4. Susmulkinus pirmąją dalį, dedame likusius migdolus ir kartojame procesą.
  5. Per marlę ar medvilninį audinį perkošiame ir nusunkiame maltą migdolų masę.
  6. Sudedame vanilinės ekstraktą ir saldiklį - sumaišome.

Makro gana sunku paskaičiuoti, tačiau jei griežtai skaičiuojame, stiklinę pieno galime skaičiuoti kaip 20g migdolų riešutų (realiai bus kur kas mažiau, bet orientuotis galima)

 

P.S nusunktų migdolų masės neišmeskite, jau rytoj pasidalinsime sausainių receptu!

 

Skanaus!

 

 


ketoavocadoJei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!

 

 

Kitus keto mitybai tinkančių gėrimų receptus galite rasti čia.

 

 

Grįžti į tinklaraštį

1 komentaras

Ar į migdolų pieną būtina dėti vanilės ekstrakto ir saldiklio?

Rita

Rašyti komentarą