Naminis avokadų majonezas!🥑🔥

Pagardai

naminis majonezas

Naminiam majonezui paruošti naudojame:

  •  2 kiauÅ¡inių tryniai
  • 1,5 a.Å¡. citrinos sulčių
  • 1 a.Å¡ baltojo vyno acto
  • 0,5 a.Å¡. druskos
  • 1 a.Å¡. garstyčių
  • 175ml (160g) neutralaus skonio aliejaus (mes naudojome avokadų)

 

Majonezo gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius gerai nuplauname muilu ir actu, atskiriame trynius nuo baltymų
  2. Užverdame vandenį puode, į puodą dedame stiklainiuką į kurį supilame trynius. Išjungiame kaitrą ir apie 60s stipriai maišome trynius. Kaitinadmi trynius, bet jų neužvirdami - pasterizuojame ir apsisaugome nuo salmaneliozės bakterijos.
  3. Pakaitintus trynius išplakame kartu su garstyčiomis, actu, citrinos sultimis ir druska.
  4. Į gautą masę po truputį supilsime 80ml aliejaus. Pildami nesustojame plakti. Plakimui naudojame elektrinį mikserį su šluotele. Šis procesas turėtų trukti ne mažiau 4min.
  5. Išplakus pirmą porciją aliejaus, po truputį pilame likusį ir plakame apie 8min, kol mišinys sutirštėja ir tampa panašus į majonezą. Sudedame į indelį su dangteliu ir laikome šaldytuve iki 1sav.

Maistinė vertę ir kaloringumą šimte gramų galime skaičiuoti tokią pačia, kaip aliejaus kurį naudojame. Tai nebus labai tiksli reikšmė, bet tokiu būdu apsisaugosite, nuo "perdozavimo" kalorijų kiekiu.

 

Skanaus!

 

ketoavocado


Jei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!


Senesnis įrašas Naujesnis įrašas


Rašyti komentarą