Augalinis pienas ketogeninei kavai arba arbatai
Pasninkas ar ne, tai puiki proga išbandyti naujus produktus ir kurti naujus receptus. Pristatome jums augalinį pieną iš riešutų mišinio
Reikės:
- 25 g išmirkytų riešutų
- 200 ml virinto vandens
Virtuvės įranga ir įrenginiai:
- svarstyklės
- matavimo indas su ml padala
- smulkintuvas arba kavamalė (naudojau kavamalę)
- kokteilinė
- sietelis tirščiams nusunkti
Eiga:
- Išmirkytus ir nusausintus riešutus dedame į smulkintuvą/kavamalę ir smulkiname iki tyrelės konsistencijos
- Gautą masę dedame į kokteilinę, įpilame 200 ml vandens
- Plakame kol susidarys putos
- Ant puodelio uždedame sietelį ir į jį pilame pieną.
- Gautą skystį naudojame kavai ar arbatai balinti, šaldytuve sandariame inde galime laikyti iki 3-4 parų. Likusius riešutų miltelius galime naudoti kepiniuose.
Išeiga 2 porcijos augalinio pieno po 100 ml
Vienoje porcijoje yra 70 kcal, 6.6 g riebalų, 1.7 g baltymų, 0.99 g angliavandenių.
Skanaus!
2 komentarai (-ų)
Riešutus mirkome 8-12 val.
Sveiki, kiek laiko reikia mirkyti riešutus?