Naminiai keto Macarons sausainiukai 🍪🥜🥰

Desertai

naminiai keto macarons sausainiukaiNe per seniausiai "Ketogeninės mitybos" grupėje matėm nepavykusį bandymą pagaminti naminius Macarons sausainiukus, tad nusprendžiau pasidalinti savo sėkminga patirtimi. Tiesa, dažiklių nedėjau, bet recepto eiga nuo to mažai keičiasi ;) 

25 dvigubiems keto Macarons sausainiukams reikės:

  • 110 g migdolų miltų,
  • 225 g erythritol sumalto iki pudros (maiÅ¡yti su migdolais),
  • 50g erythritol sumalto iki pudros konsistencijos (baltymams)
  • 125 g sendintų (paaiÅ¡kinimas vėliau) kiauÅ¡inių baltymų

Macarons'ų pertepimui prireiks:

  • 125 ml riebios (35%) grietinėles
  • 120 g juodojo Å¡okolado
  • 15 g sviesto

Šio ketogeninei dietai tinkančio deserto gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių.
  2. Migdolų miltus sumaišome su erythritol pudra ir persijojame.
  3. Kitame dubenyje išplakame baltymus. Recepte parašyta, kad jie turi būti sendinti - brandinti. Tai reiškia bent parą palaikyti kambario temperatūroje, atskirti nuo trynių, sandariai uždaryti.
  4. Taigi, baltymus suplakame iki standžių putų, tada suberiame 50g erythritol ir dar kartą viską išplakame.
  5. Sudedame baltymus į dubenį su migdolų miltais ir atsargiai bet tvirtai maišome. Rekomenduojama maišyti su silikonine mentele, vis kabinant iš apačios į viršų.
  6. Tešlos tirštumas turi būti toks, kad suformavus sausainius, jų paviršius šiek tiek išsilygintų, bet jie per daug nesuplonėtų. Jei tešla bus per tiršta, sausainiai liks su kauburėliais, jei per skysta - per daug išsiplės ir taps per ploni. Tirštą tešlą galima pataisyti ją dar kelis sykius permaišius, o su skysta jau nieko nebepadarysi, teks viską pradėti iš naujo.
  7. Tešlą supilame į konditerinį maišelį tiesių antgaliu (arba tiesiog į maišelį prakirptu galu).
  8. Suformuojame 3-4 cm skersmens sausainius, ant kepimo popieriumi arba silikoniniu kilimėliu išklotos skardos.
  9. Suformavę visus sausainiukus, pirštais tvirtai prie skardos prispaudžiame kepimo popierių ir visą skardą stipriai trinktelėjame į stalviršį. Pasukame skardą 90° kampu ir vėl trinktelėjame, dar kartą pasukame ir vėl trinktelėjame. Trenkimo metu iš sausainėlių pasišalins oro burbuliukai, kurie liko masėje po maišymo. Užsilikę oro burbuliukai iškils kepimo metu ir „macarons“ bus nedailios formos.
  10. Suformuotus „macarons“ 30-40 min. paliekame šiltoje, gerai vėdinamoje patalpoje, kad apdžiūtų jų paviršius, tuomet jie iškeps lygesni, mažesnė tikimybė, kad sutrūkinės.
  11. Apdžiūvusius sausainėlius kepame iki 150°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 min. (priklausomai nuo suformuotų sausainėlių dydžio).
  12. Kepti reikia iki kol „macarons“ sutvirtės, tačiau jokiu būdu nepradės tamsėti (Iškepusį „macaron“ turite nesunkiai nuplėšti nuo kepimo popieriaus. Jeigu, bandant atkelti sausainėlį, rankoje lieka jo viršūnėlė, o dugnas tebėra prilipęs prie kepimo popieriaus, „macarons“ dar neiškepę)
  13. Iškeptus „macarons“ būtinai visiškai atvėsiname kambario temperatūroje. Jeigu sausainėliai truputį prilipę, tai pasinaudojame plonu peiliu ar metaline mentele.
  14. Grietinėlę supilame į nedidelį puodą ir kaitiname ant vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – puodo kraštuose ims putoti.
  15. Nuimame puodą nuo ugnies. Suberiame į grietinėlę sulaužytą šokoladą ir sviestą.
  16. Palikame porą minučių pastovėti, tuomet išmaišome iki vientisos masės. 
  17. Atvėsiname šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas, tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).
  18. Pertepame sausainėlius šokoladiniu kremu. Tam galime naudoti konditerinį maišelį.

Å tai ir viskas!

Viso gauname 25 naminius keto macarons sausainiukus, kurių kiekvieno maistinė vertė:
78kcal, 7g riebalų, 2g baltymų, 1g angliavandenių.

 

Skanaus!

 

 


ketoavocadoJei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!

 

 

Kitus keto mitybai tinkančių desertų receptus galite rasti čia.

Jeigu norėtumėte šio bei panašių ketogeninės dietos receptų savo dienos racione - KetoAvocado siūlo užsisakyti individualų mitybos planą pagal anketą ir į visus Jūsų pageidavimus bus atsižvelgta

 


      Senesnis įrašas Naujesnis įrašas


      • „KetoAvocado“ platformoje „“

        Taip, galima pritarti, kad kai kuriais atvejais cukrus tikrai geriau, tačiau tiems, kas nori išlikti ketozėje, karts nuo karto galima pasisaldinti gyvenimą ;)

      • „Taiaš“ platformoje „“

        Jau geriau cukrus, nei dar ten kažkokia eri…. chemija 🙄

      • „KetoAvocado“ platformoje „“

        Jurate, erythritol tai saldiklis, taip pat kaip stevia, monkfruit bei ksilitolis

      • „Jurate“ platformoje „“

        Kas yra erythritol


      Rašyti komentarą