Naminė lazdynų riešutų nutela 🐿️🎂😍

keto nutelaŠį kartą KetoAvocado ketogeninės mitybos mėgėjams paruošė bombinį receptuką! Tie kas seka mus Facebook paskyroje, turbūt matė "Story" ir nekantriai laukė receptuko, tai štai jis!

Šiai naminei nutelai pagaminti reikės:

  • 400g lazdyno riešutų
  • 30g saldiklio ksilitolio
  • 50g kakavos
  • 20g kokosų aliejaus
  • 50g mascarponės kremo

Paruošimo eiga:

  1. Lazdyno riešutus kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 15-20min. Tol kol įgauna rusvą spalvą.
  2. Riešutus suberiame į rankšluostį ar kitą švarų audinį ir švelniai triname, kad nusiluptų luobelės. Truputis jų liks - nieko tokio.
  3. Nuluptus riešutus sudedame į kombainą. Malame ant pačio stipriausio rėžimo.
  4. Riešutams pradėjus formuoti kreminę konsistenciją įdėkite kokosų aliejų, kakavą ir erythritol saldiklį.
  5. Malame tol, kol gauname norimos konsistencijos, vientisą kremą, dažniausiai užtrunka apie 15min.
  6. Sumalus sudedame mascarponę ir gerai sumaišome.
  7. Riešutų kremą dedame į užsukamą indą ir laikome šaldytuve.

Viskas! Valgom!

O, kad nebūtų sunku skaičiuoti, patarimas: užsidėkite ant svarsyklių, "nusinulinkite" ir tada tepkite/kabinkite. Svarstyklės rodys kiek "numinusavot"

O makros stulbinantys! 50g gauto produkto maistinė vertė:
284kcal, 26g riebalų, 7g baltymų, 4g angliavandenių

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą