Šį kartą KetoAvocado ketogeninės mitybos mėgėjams paruošė bombinį receptuką! Tie kas seka mus Facebook paskyroje, turbūt matė "Story" ir nekantriai laukė receptuko, tai štai jis!
Šiai naminei nutelai pagaminti reikės:
- 400g lazdyno riešutų
- 30g saldiklio ksilitolio
- 50g kakavos
- 20g kokosų aliejaus
- 50g mascarponės kremo
Paruošimo eiga:
- Lazdyno riešutus kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 15-20min. Tol kol įgauna rusvą spalvą.
- Riešutus suberiame į rankšluostį ar kitą švarų audinį ir švelniai triname, kad nusiluptų luobelės. Truputis jų liks - nieko tokio.
- Nuluptus riešutus sudedame į kombainą. Malame ant pačio stipriausio rėžimo.
- Riešutams pradėjus formuoti kreminę konsistenciją įdėkite kokosų aliejų, kakavą ir erythritol saldiklį.
- Malame tol, kol gauname norimos konsistencijos, vientisą kremą, dažniausiai užtrunka apie 15min.
- Sumalus sudedame mascarponę ir gerai sumaišome.
- Riešutų kremą dedame į užsukamą indą ir laikome šaldytuve.
Viskas! Valgom!
O, kad nebūtų sunku skaičiuoti, patarimas: užsidėkite ant svarsyklių, "nusinulinkite" ir tada tepkite/kabinkite. Svarstyklės rodys kiek "numinusavot"
O makros stulbinantys! 50g gauto produkto maistinė vertė:
284kcal, 26g riebalų, 7g baltymų, 4g angliavandenių