Maltos mėsos troškiniu įdaryti baklažanai 🍆🥩🤩

Rimti patiekalai

mesa idarytas baklazanas ketogeninei mitybai

Dviems porcijoms šio patiekalo reikės:

  • Didesnio baklažano (~400g)
  • 150g maltos mėgstamos mėsos
  • Skiltelės česnako
  • 200g pomidorų
  • 100g fetos sūrio
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus ar kitų riebalų

Recepto gaminimo eiga

  1. Baklažaną perpjauti per pusę ir išskobti. Vidų atidėti į šalį, sunaudosime troškiniui.
  2. Baklažano puseles pabarstyti druska ir pašauti į orkaitę 10 min apie 200 laipsnių.
  3. Kol kepa baklažanas pasiruošiame troškinį.
  4. Įkaitiname keptuvėje aliejų, sudedam smulkiai pjaustytą česnaką, maltą mėsą. Druska, pipirai pagal skonį. Kai apkepa mėsa, sudedam pjaustytą pomidorą ir baklažano likutį kurį išskobėm. Uždengti dangčiu ir troškinti kol daržovės suminkštės.
  5. Apkeptas baklažano puses pridedam mėsos troškinio įdaro ir apibarstome fetos sūriu. Dedam atgal į orkaitę apie 10 min kol sūris gražiai paruduos.
  6. Dekoruojam mėgstamais žalumynais ir Pesto padažu. Ypač tinka mūsų draugų Skanovės Pesto padažas su kanapių sėklomis. Rekomenduoju! Skanaus 

Vienos porcijos (pusės įdaryto baklažano) maistingumas: 405 kcal, 20g riebalų, 24g baltymų ir 7g angliavandenių

Skanaus!

Jei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!


Senesnis įrašas Naujesnis įrašas


Rašyti komentarą