Kokoso želė saldainiai 🥥🍮🥥

Artėjant vienai iš gražiausių metų švenčių Tėvelio dienai, norime su jumis pasidalinti itin gaivaus deserto receptu - kokosų želė saldainiais 🥰

Šiame recepte naudojamą natūralų MonkFruit / Stevios ekstraktą galite užsisakyti parašę man per FB puslapį “ Keto su Rasa Simon “

 

Tikimės, kad šis desertas patiks kiekvienam tėveliui, ypač jei jis bus pagamintas su meile.

Jums reikės
• 400 ml kokosų pieno
• 120 g žemės riešutų sviesto
• 80 g 90% juodojo šokolado
• 50 g kokosų sviesto
• 50 g natūralios želatinos
• 20 g kakavos
• 20 g smulkintų migdolų
• 4 lašų skysto Monkfruit saldiklio arba tyros Stevios

Virtuvės įranga ir įrenginiai:
• keksiukų kepimo forma
• 12 vnt silikoninių keksiukų kepimo formelių
• poros gilesnių dubenių
• puodo (karšto vandens vonelei)
• šaukšto
• virtuvinių svarstyklių

Eiga:
1.Šokolado glaisto ruošimas.

1.1Į dubenį dedame 40 gramų sukapoto šokolado, 25 gramus kokosų sviesto, 1 lašą skysto saldiklio. Dubenį statome į karšto vandens vonelę ir kaitindami maišome kol masė taps vientisa
1.2. Į silikonines keksiukų formeles pilame po 1 valgomąjį šaukštą šokoladinio glaisto ir sukame formelę ratu, kad pasidengtų glaistu formelės kraštai. Tai atliekame su visomis formelėmis
1.3. Dedame 10-15 minučių į šaldytuvą
1.3. Kol stingsta šokolado glaistas formelėse, pasiruošiame įdaro sluoksnį.

2.Kokosų sluoksnio paruošimas

2.1 Dubenyje sumaišome 200 ml kokosų pieno, 1 lašą skysto saldiklio ir 25 g maltos želatinos. Dedame dubenį į karšto vandens vonelę. Kaitindami maišome, kol masė taps vientisa. Išimame iš karšto vandens vonelės ir paliekame ataušti
2.2 Išėmę keksiukų formą su keksiukų formelėmis iš šaldytuvo, dedame po 1 a.š. žemės riešutų sviesto į kiekvieną formelę.
2.3 Sudėję visą riešutų sviestą ant viršaus supilame po 1 v.š. paruošto kokoso pieno ir želatinos mišinio.
2.4 Dedame į šaldytuvą,kad sustingtų.

3.Kokosų-kakavos sluoksnio paruošimas  

3.1 Likusius 200 ml kokosų pieno sumaišome su kakava ir 1 lašą skysto saldiklio, sudedame likusius 25 g maltos želatinos.
3.2. Dedame dubenį į karšto vandens vonelę. Kaitindami maišome, kol masė taps vientisa. Išimame iš karšto vandens vonelės ir paliekame ataušti.
3.3. Išėmę keksiukų formą su keksiukų formelėmis iš šaldytuvo dedame po 1 v.š. kakavinės kokosų pieno masės ant kiekvienos formeles. Dedame vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.

4. Šokoladinio glaisto paruošimas


4.1 Į dubenį dedame 40 gramų sukapoto šokolado, 25 gramus kokosų sviesto, 1 lašą skysto saldiklio. Dubenį statome į karšto vandens vonelę ir kaitindami maišome kol masė taps vientisa. Paliekame truputį ataušti.
4.2. Išimame keksiukų formą iš šaldytuvo ir į kiekvieną formelę dedame po 1 v.š. šokoladinio glaisto, pabarstome smulkintais riešutais. Dedame valandai vėl į šaldytuvą, kad galutinai sustingtų.


Išeiga 12 porcijų

Vienoj porcijoje yra 189 kcal, 16.29 g riebalų, 7.63 g baltymų, 2.95 g angliavandenių.

Skanaus !


Jei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!

 

Kitus keto mitybai tinkančių desertų receptus galite rasti čia.

 

 

Kitus keto mitybai tinkančių desertų receptus galite rasti čia.

Jei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!    Kitus keto mitybai tinkančių desertų receptus galite rasti čia.

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą