Šiame recepte naudojamą natūralų MonkFruit / Stevios ekstraktą galite užsisakyti parašę man per FB puslapį “ Keto su Rasa Simon “
Tikimės, kad šis desertas patiks kiekvienam tėveliui, ypač jei jis bus pagamintas su meile.
Jums reikės:
• 400 ml kokosų pieno
• 120 g žemės riešutų sviesto
• 80 g 90% juodojo šokolado
• 50 g kokosų sviesto
• 50 g natūralios želatinos
• 20 g kakavos
• 20 g smulkintų migdolų
• 4 lašų skysto Monkfruit saldiklio arba tyros Stevios
Virtuvės įranga ir įrenginiai:
• keksiukų kepimo forma
• 12 vnt silikoninių keksiukų kepimo formelių
• poros gilesnių dubenių
• puodo (karšto vandens vonelei)
• šaukšto
• virtuvinių svarstyklių
Eiga:
1.Šokolado glaisto ruošimas.
1.1Į dubenį dedame 40 gramų sukapoto šokolado, 25 gramus kokosų sviesto, 1 lašą skysto saldiklio. Dubenį statome į karšto vandens vonelę ir kaitindami maišome kol masė taps vientisa
1.2. Į silikonines keksiukų formeles pilame po 1 valgomąjį šaukštą šokoladinio glaisto ir sukame formelę ratu, kad pasidengtų glaistu formelės kraštai. Tai atliekame su visomis formelėmis
1.3. Dedame 10-15 minučių į šaldytuvą
1.3. Kol stingsta šokolado glaistas formelėse, pasiruošiame įdaro sluoksnį.
2.Kokosų sluoksnio paruošimas
2.1 Dubenyje sumaišome 200 ml kokosų pieno, 1 lašą skysto saldiklio ir 25 g maltos želatinos. Dedame dubenį į karšto vandens vonelę. Kaitindami maišome, kol masė taps vientisa. Išimame iš karšto vandens vonelės ir paliekame ataušti
2.2 Išėmę keksiukų formą su keksiukų formelėmis iš šaldytuvo, dedame po 1 a.š. žemės riešutų sviesto į kiekvieną formelę.
2.3 Sudėję visą riešutų sviestą ant viršaus supilame po 1 v.š. paruošto kokoso pieno ir želatinos mišinio.
2.4 Dedame į šaldytuvą,kad sustingtų.
3.Kokosų-kakavos sluoksnio paruošimas
3.1 Likusius 200 ml kokosų pieno sumaišome su kakava ir 1 lašą skysto saldiklio, sudedame likusius 25 g maltos želatinos.
3.2. Dedame dubenį į karšto vandens vonelę. Kaitindami maišome, kol masė taps vientisa. Išimame iš karšto vandens vonelės ir paliekame ataušti.
3.3. Išėmę keksiukų formą su keksiukų formelėmis iš šaldytuvo dedame po 1 v.š. kakavinės kokosų pieno masės ant kiekvienos formeles. Dedame vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.
4. Šokoladinio glaisto paruošimas
4.1 Į dubenį dedame 40 gramų sukapoto šokolado, 25 gramus kokosų sviesto, 1 lašą skysto saldiklio. Dubenį statome į karšto vandens vonelę ir kaitindami maišome kol masė taps vientisa. Paliekame truputį ataušti.
4.2. Išimame keksiukų formą iš šaldytuvo ir į kiekvieną formelę dedame po 1 v.š. šokoladinio glaisto, pabarstome smulkintais riešutais. Dedame valandai vėl į šaldytuvą, kad galutinai sustingtų.
Išeiga 12 porcijų
Vienoj porcijoje yra 189 kcal, 16.29 g riebalų, 7.63 g baltymų, 2.95 g angliavandenių.
Skanaus !
Jei Jums patiko šis receptas būtinai
pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!
Kitus keto mitybai tinkančių desertų receptus galite rasti čia.
Kitus keto mitybai tinkančių desertų receptus galite rasti čia.