Kol dar galime nusipirkti šviežių braškių skubame pasigaminti gaivų rikotos sūrio desertą, kuris puikiai tinka besilaikantiems ketogeninės dietos.
Receptui prireiks:
- Grietinėlės 36% (200g)
- Rikotos sūrio (100g)
- Braškių (80g)
- Želatinos (15g)
- Stevijos saldiklio (4 v.š)
Paruošimas gali pasirodyt paprastas, bet yra šiek tiek reikalų:
- Išplakam grietinėlę, sumaišom su rikotos sūriu
- Įdedam du valgomuosius šaukštus stevijos saldiklio
- Sutrinam braškes, sumaišom su dviem šaukštais saldiklio
- Pusę šios trintų braškių košės dedame į grietinėlę, o kitą pusę paliekam papuošimui
- Pagal instrukciją paruošiam želatiną. Mūsų atveju - Dr.Otker smulkiai maltą želatiną užpilam 50g vandens
- Pusę želatinos turinio naudojam grietinėlei, o kitą pusę braškių tyrei
- Taurėje susluoksniuojam šiuos du komponentus
- Paliekam šaldytuve valandėlei atšalti ir sustingti
Viso gauname keturias porcijas, kurių kiekviena turi:
224kcal 21g riebalų 3g baltymų 5g angliavandenių
Skanaus!