Jau tapęs tradiciniu - keto vyniotinis su varškės kremu!🎂🌈🥰

ketogenines mitybos desertas vyniotinis be cukraus ir miltu    Jau atrodo baigėsi viniotinių vajus ketogeninės mitybos facebook grupėse, tad nusprendėme išbandyti ir mes. Tiek keto desertų prisiragavę, kad nelabai turėjom lūkesčių, jog šis torčiukas galėtų pranokti mūsų favoritus iš desertų meniu. Tačiau klydome! Tai dieviškas patiekalas! Nepaisant to, kad net ne visiškai pavyko, taip kaip norėjome, buvo super skanu! Kolektyviškai nusprendėme greitu metu kartoti ir pabandyti pagerinti vizualą. Na o dabar, eikime prie recepto:

Biskvitui reikės:

  • 15g gysločio luobelių miltų/maltų
  • 120g 9% riebumo varškės (naudojau mažo grūdėtumo-šlapesnę)
  • 4M dydžio kiaušinių
  • 100g ksilitolio saldiklio
  • 1a.š. Kepimo miltelių

Kremui reikės:

  • 160g 9% riebumo varškės (rinkausi mažo grūdėtumo-šlapesnę)
  • 270g mascarponės sūrio
  • 20g 35proc.grietinėlės
  • 3a.š. Kakavos (papuošimui)
  • 1a.š. Vanilės ekstrakto

Ruošimo eiga:

  1. Baltymus atskiriame nuo trynių.
  2. Baltymus išplakame iki standžių putų.
  3. Trynius sumaišome su saldikliu ir varške.
  4. Į varškės masę įmaišome plakatus baltymus, iš lėto maišydami suberiame ir gysločio luobeles.
  5. Kepimo skardos dugną padengiame kepimo popieriumi. Pilame tešlą.
  6. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180laipsnių, apie 30-40min, kol gražiai pagelsta ir sutvirtėja.
  7. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
  8. Biskvitui vėstant sumaišome mascarponę su varške, saldikliu, vanilės ekstraktu ir šlakeliu grietinėlės. Palaikome šaldytuve, kad sutvirtėtų.
  9. Biskvitui atvėsus, ištepame jį kremu ir susukame. Šaldome šaldytuve bent kelias valandas.
  10. Galime puošti kakavos milteliais. Aptepame varškės kremo likučiu ir apibarstome kakavos milteliais.

Viso gauname 8 porcijas vyniotinio, o vienos porcijos maistinė vertė: 
240kcal, 22g riebalų; 9g baltymų; 2g angliavandenių

(Viso vyniotinį maistinė vertė: 1917kcal, 173g riebalų; 71g baltymų; 19g angliavandenių)

Skanaus!

Grįžti į tinklaraštį

3 komentarai (-ų)

gaminau su stevia: super skanu! siek tiek saldumo truko, tad pridejau siek tiek KETO slyvu uogienes. Kitakart plonai istepsiu pagrinda su uogiene ir tada kremu. Dekui uz greitai paruosiama ir skanu varskes vyniotinio recepta!

vita

Receptas šiek tiek netikslus, rašoma kad šaldiklio reiks tik prie biskvitą o eigoje rašoma jog jo reiks ir kreme, tačiau nenusakytas kiekis.
Jei nors tik pagal skonį, dedam kiek reikia kiekvienam asmeniskai manau reiktų recepturoje tai paminėti :)

Egle

Sveiki. Ar tiktų vietoj eritritolio naudoti stevia saldiklį? Kiek maždaug tai atitiktų stevia lašų? Ačiū

Miglė

Rašyti komentarą