keto ledai

Keto ledai su pistacijų riešutais ir viskiu🍦🥃🐿️

keto ledai     Už lango besiniaukiantis dangus, iš lėto gelstantys ir krentantys medžių lapai, primena, jog atėjo ruduo. Vakarus leidžiame šiltuose ir jaukuose namuose, su puodeliu karštos arbatos. Taip darome dauguma mūsų, bet tik ne aš! Aš ir rudenį, ir žiemą, ir pavasarį, ir vasarą NORIU LEDŲ ! Ypač noriu tada, kai randu naują, galbūt pagaliau patį tobuliausią naminių ledų receptą.

Tokiu receptu šiandien su jumis ir dalinuosi. Jam prireiks:

  • 4M dydžio kiaušinių
  • 300g 36proc. grietinėlės
  • 20ml viskio
  • 20 lašelių skysto monk fruit saldiklio arba 60g erythritol granulinio saldiklio
  • 1.a.š. vanilės ektrakto
  • 50g lukštentų, maltų pistacijų riešutų.

Keto ledų ruošimo eiga:

  1.   Kiaušinius gerai nuplauname su muilu ir actu
  2. Atskiriame trynius nuo baltymų
  3. Baltymus išplakame iki standžių putų. Akreipkite dėmesį, jog tiek dubuo, kuriame plaksime, tiek plakiklis turi būti visiškai sausi.
  4. Kiaušinių trynius, saldiklį ir vanilės ekstraktą kaitiname verdančio vandens vonelėje (puode užverdame vandenį, kiaušinius. vanilę, saldiklį pilame į stiklainį.Stiklainį laikome karštame vandenyje). Intensyviai maišome, kol pradeda tirštėti.Ištraukiame iš verdančio vandens ir leidžiame truputį atvėsti.
  5. Išplakame grietinėlę. Kaip ir kiaušinių baltymams, naudojame tik visiškai sausus įrankius. grietinėlė geriau
  6. Grietinėlę sumaišome su atvėsusiais kiaušinių tryniais.
  7. Palengva į plaktus baltymus įmaišome visus ingredientus, paliekame tik 20g smulkintų pistacijų.
  8. Gautą masę pilame į plastmasinį indelį su dangčiu, kuriame galima šaldyti. Ledų paviršių padengiame likusiais riešutais. Uždarome dangčiu ir paliekame šaldymo kameroje per naktį.
  9. Prieš valgydami atidarome dangtį ir bent 5min palaikome kambario temperatūroje, tam, kad suminkštėtų .

Viso 10porcijų. Maistinė vertė: 1634 kcal, 154g riebalų, 43g baltymų, 21g angliavandenių
Vienoje porcijoje:163 kcal, 15g riebalų, 4g baltymų,2g angliavandenų

Skanaus!

 

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą