“Damų piršteliams“ (pagrindui) reikės:
- 300g migdolų miltų
- 80g kokosų miltų
- 200g sviesto;
- 100g 35proc. Grietinėlės;
- 200g xylitol saldiklio;
- 5M dydžio kiaušinių;
- Juodos kavos;
- 2v.š. brendžio/viskio (nebūtina)

Kremui reikės:

- 2x 500g mascarponės
- 4 Kiaušinių
- 1-2a.š. vanilės ekstrakto
- 100g xylitol saldiklio
- Kakavos
Eiga:
- Pirma kepame biskvitą. Orakitę įkaitiname iki 180laipsnių, kaitinimas iš viršaus ir apačios, skarda per vidurį.
- Išplakame kiaušinius, sumaišome su grietinėle. Suberiame saldiklį.
- Įmaišome migdolų ir kokosų miltus.
- Ištirpiname sviestą ir supilame į tešlą. Gautą masę pilame į kepimo forma, nuimamais kraštais. Biskvitas turėtų būti max 3cm aukščio ( nekeptas), tad jei forma mažesnė, geriau kepti per du kartus. Kepame apie 30min, kol viršus tampa auksinės spalvos, o įbestas pagaliukas, nebeaplimpa tešla.
- Iškepusį biskvitą pjaustome juostelėmis ( bandome atkratoti „damų pirštelius“, kurie naudojami tiramisu desertui. Jei gaunasi per stori, galima perpjauti išilgai pusiau. Paliekame atvėsti.
- Ruošiame kremą. Išplakame baltymus. Plakame apie 10minučių, kol jie tampa tvirti ir blizgūs, o apvertus dubenėlį – nekrenta lauk.
- Trynius išplakame kartu su saldikliu. Plakame tol kol įgauna šviesesnį atspalvį (pabaltuoja). Įmaišome vanilės ekstraktą.
- Naudodami mikserį sumaišome mascarponę su kiaušinių trynių mase.
- Atsargiai, iš lėto, mentele įmaišome iš baltymus. Maišome iš viršaus į apačią, o ne kaip įprasta šonu ( prieš/ pagal laikrodžio rodyklę). Paruoštą kremą padedame į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ( apie 15min).
- Paruoštoje formoje (patogiausia bus stiklinė stačiakampė ar kvadratinė), lyg mozaiką dėliojame mūsų paruoštus „ damų pirštelius“. Patariu apvalius galiukus nupjaustyti, kad gražiau sueitų. Jais išdėliojame visą pagrindą,vienu sluoksniu.
- Išverdame kavos ( būtinai nukošus tirščius), sumaišome su pasirinktu alkoholiu (nebūtina). Naudodami konditerinį teptuką ( tiks ir paprastas, tik nenaudotas ), tepame kavą ant išdėliotų „ pirštelių“. Mirkyti kaip įprasta nepavyks, nes „piršteliai“ sunkūs ir pritraukę daug skysčio lūžta. Šlakstome tik iš vienos pusės ir negausiai.
- Pašlakstę visus „pirštelius“ , ant jų dengiame pusę kremo. O ant kremo barstome kakavą.
- Dedame antrą sluoksnį „ pirštelių“, juos taip pat apšlakstome kavam tuomet vėl kremas ir kakava.
- Tiramisu paruoštas, belika palikti jį šaldytuve sustingti. Geriausia palikti per naktį, tam, kad skoniai susigertų ir peršlaptų biskvitai.
Skanaus!
Su meile Eglė
Dėmesio!
Jei manote, kad šis desertas ne jums - kviečiame išbandyti kitus KetoAvocado desertų receptus. Juos rasite čia.
O jei norėtumėte tokius desertus valgyti be sąžinės graužaties, užsisakykite individualų mitybos planą ir mes jums padėsime: