Keto tiramisu torčiukas 🎂😍

“Damų piršteliams“ (pagrindui) reikės:

  • 300g migdolų miltų
  • 80g kokosų miltų
  • 200g sviesto;
  • 100g 35proc. Grietinėlės;
  • 200g xylitol saldiklio;
  • 5M dydžio kiaušinių;
  • Juodos kavos;
  • 2v.š. brendžio/viskio (nebūtina)
KetoAvocado tiramisu damu pirsteliai receptas desertas

    Kremui reikės:

    KetoAvocado tiramisu torto receptas
    • 2x 500g mascarponės
    • 4 Kiaušinių
    • 1-2a.š. vanilės ekstrakto
    • 100g xylitol saldiklio
    • Kakavos

    Eiga:

    1. Pirma kepame biskvitą. Orakitę įkaitiname iki 180laipsnių, kaitinimas iš viršaus ir apačios, skarda per vidurį.
    2. Išplakame kiaušinius, sumaišome su grietinėle. Suberiame saldiklį.
    3. Įmaišome migdolų ir kokosų miltus.
    4. Ištirpiname sviestą ir supilame į tešlą. Gautą masę pilame į kepimo forma, nuimamais kraštais. Biskvitas turėtų būti max 3cm aukščio ( nekeptas), tad jei forma mažesnė, geriau kepti per du kartus. Kepame apie 30min, kol viršus tampa auksinės spalvos, o įbestas pagaliukas, nebeaplimpa tešla.
    5. Iškepusį biskvitą pjaustome juostelėmis ( bandome atkratoti „damų pirštelius“, kurie naudojami tiramisu desertui. Jei gaunasi per stori, galima perpjauti išilgai pusiau. Paliekame atvėsti.
    6. Ruošiame kremą. Išplakame baltymus. Plakame apie 10minučių, kol jie tampa tvirti ir blizgūs, o apvertus dubenėlį – nekrenta lauk.
    7. Trynius išplakame kartu su saldikliu. Plakame tol kol įgauna šviesesnį atspalvį (pabaltuoja). Įmaišome vanilės ekstraktą.
    8. Naudodami mikserį sumaišome mascarponę su kiaušinių trynių mase.
    9. Atsargiai, iš lėto, mentele įmaišome iš baltymus. Maišome iš viršaus į apačią, o ne kaip įprasta šonu ( prieš/ pagal laikrodžio rodyklę). Paruoštą kremą padedame į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ( apie 15min).
    10. Paruoštoje formoje (patogiausia bus stiklinė stačiakampė ar kvadratinė), lyg mozaiką dėliojame mūsų paruoštus „ damų pirštelius“. Patariu apvalius galiukus nupjaustyti, kad gražiau sueitų. Jais išdėliojame visą pagrindą,vienu sluoksniu.
    11. Išverdame kavos ( būtinai nukošus tirščius), sumaišome su pasirinktu alkoholiu (nebūtina). Naudodami konditerinį teptuką ( tiks ir paprastas, tik nenaudotas ), tepame kavą ant išdėliotų „ pirštelių“. Mirkyti kaip įprasta nepavyks, nes „piršteliai“ sunkūs ir pritraukę daug skysčio lūžta. Šlakstome tik iš vienos pusės ir negausiai.
    12. Pašlakstę visus „pirštelius“ , ant jų dengiame pusę kremo. O ant kremo barstome kakavą.
    13. Dedame antrą sluoksnį „ pirštelių“, juos taip pat apšlakstome kavam tuomet vėl kremas ir kakava.
    14. Tiramisu paruoštas, belika palikti jį šaldytuve sustingti. Geriausia palikti per naktį, tam, kad skoniai susigertų ir peršlaptų biskvitai.

    KetoAvocado tiramisu receptas tortas keto
    Skanaus! 😉

    Su meile Eglė ❤Eglė KetoAvocado

    Dėmesio! 

    Jei manote, kad šis desertas ne jums - kviečiame išbandyti kitus KetoAvocado desertų receptus. Juos rasite čia.

    O jei norėtumėte tokius desertus valgyti be sąžinės graužaties, užsisakykite individualų mitybos planą ir mes jums padėsime:

    Grįžti į tinklaraštį

    Rašyti komentarą