Desertų bomba - Keto Snickers tortas💣🥜🎂

   

 

     Kaip ir kiekvienas tortas - tai kalorijų bomba, tačiau be cukraus, be miltų ir be nuodemės nuklysti nuo sveikos mitybos. Gal vienintelė "nuodemė" - saldikliai esantys karameliniam padaže, tačiau kiekvienam pagal tolerancijos lygį, nes galime rasti karamelinių padažiukų su ksilitoliu, maltiloliu, suklaroze, sacharoze.
Šis torčiukas puikiai tinka tiek vakarienei, tiek pusryčiams prie bulletproof kavos. Taigi pradedam gaminti šią becukrę bombą!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torto biskvitui reikės:

  • 115 g migdolų miltų
  • 115 g minkšto sviesto;
  • 100 g saldiklio ksilitolio
  • 6 M dydžio kiaušinių
  • 1a.š. Vanilės ekstrakto
  • 225 g mascarponės kremo
  • 1a.š. Kepimo miltelių.

Riešutų sviesto pertepimui reikės:

  • 140 g mascarponės kremo
  • 40 g ksilitolio saldiklio
  • 100g riešutų sviesto
  • 20g 35% grietinėlės;

Karameliniam pertepimui reikės:

  • 140g mascarponės kremo
  • 30g becukrio karamelinio sirupo (pasirinkite pagal savo saldiklių toleranciją)

Šokoladiniam pertepimui reikės:

  • 140g mascarponės kremo
  • 20g kakavos
  • 30g grietinėlės
  • 40g saldiklio ksilitolio
  • 20g migdolų pieno.

Biskvito kepimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
  2. Ksilitolį sumaišome su minkštu sviestu, vanile ir mascarpone. Maišome ranka arba plakikliu, naudodami mažą greitį.
  3. Įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
  4. Atskirame dubenyje maišome migdolų miltus su kepimo milteliais.
  5. Palengva beriame migdolų miltus į skystąją tešlą, ją išmaišome.
  6. Pusę gautos tešlos pilame į 22 cm kepimo formą nuimamais kraštais ir kepame 30-40 min. Pirmas 20 min kepame naudodami kaitrą iš viršaus ir apačios, likusį laiką kaitiname tik iš apačios, nes biskvitas lengvai skrunda. Iškepę pirmą biskvitą, kepame antrąjį.
  7. Biskvitus atvėsiname. Tą, kuris gavosi storesnis, perpjauname pusiau, horizontaliai. Pertepimų ruošimas:.
  8. Visus pertepimus ruošiame taip pat. Tiesiog sumaišome atskirų pertepimų produktus skirtinguose indeliuose.

Torto surinkimas:

  1. Prieš sutepdami biskvitus truputį pašlakstome migdolų pienu. 
  2. Ant pagrindo tepame šokoladinį pertepimą, o ant kito biskvito karamelinį pertepimą, juos sudedame taip, kad kremai susiliestų.
  3. Ant biskvito viršaus tepame riešutų sviesto pertepimą. 
  4. Tortą truputį suspaudžiame ir paliekame šaldytuve bent kelioms valandoms sustingti. 
  5. Dekoruojame pasirinktais produktais.

     Tortas dalinamas į 16 nedidelių gabaliukų, kurio kiekvieno maistinė vertė: 333kcal, 32g riebalų; 7g baltymų; 4g angliavandenių.

    (Viso torto maistinė vertė: 5328kcal, 513g riebalų; 115g baltymų; 61g angliavandenių)

     Skanaus!

     

    Pasidalinkite šiuo receptu su kitais! Kitus keto mitybai tinkančių tortų ir pyragų desertus galite rasti čia.


     

     

    Grįžti į tinklaraštį

    1 komentaras

    Noriu išbandyti! Tik kur to karamelinio sirupo gauti? Google nieko neradau 🤔

    Daiva

    Rašyti komentarą