Desertų bomba - Keto Snickers tortas💣🥜🎂

Desertai Tortai

keto snickers tortas gimtadienio proga    Dviejų metų Eglės keto-gimtadienį nusprendėme atšvęsti su įpatingu desertu - ketogeniniu "Snickers" tortu. Eksperimentas, kurio tikslas buvo paprastų žmonių tortą paversti ketogeniniu - pavyko. Kaip ir kievienas tortas - tai kalorijų bomba, tačiau be cukraus, be miltų ir be nuodemės nuklysti nuo sveikos mitybos. Gal veinintė "nuodemė" - saldikliai esantys karameliniam padaže, tačiau kiekvienam pagal tolerancijos lygį, nes galime rasti karamelinių padažiukų su stevija, erythritoliu, maltiloliu, suklaroze, sacharoze.
Šis torčiukas puikiai tinka tiek vakarienei, tiek pusryčiams prie bulletproof kavos. Taigi pradedam gaminti šią becukrę bombą!

Torto biskvitui reikės:

  • 115g migdolų miltų
  • 115g minkÅ¡to sviesto;
  • 100g saldiklio erythritol
  • 6M dydžio kiauÅ¡inių
  • 1a.Å¡. Vanilės ekstrakto
  • 225g mascarponės kremo
  • 1a.Å¡. Kepimo miltelių.

Riešutų sviesto pertepimui reikės:

  • 140g mascarponės kremo
  • 40g erythritol saldiklio
  • 100g rieÅ¡utų sviesto
  • 20g 35% grietinėlės;

Karameliniam pertepimui reikės:

  • 140g mascarponės kremo
  • 30g becukrio karamelinio sirupo (pasirinkite pagal savo saldiklių toleranciją)

Šokoladiniam pertepimui reikės:

  • 140g mascarponės kremo
  • 20g kakavos
  • 30g grietinėlės
  • 40g saldiklio erythritol
  • 20g migdolų pieno.

Biskvito kepimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
  2. Erythritol sumaišome su minkštu sviestu, vanile ir mascarpone. Maišome ranka arba plakikliu, naudodami mažą greitį.
  3. Įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
  4. Atskirame dubenyje maišome migdolų miltus su kepimo milteliais.
  5. Palengva beriame migdolų miltus į skystąją tešlą, ją išmaišome.
  6. Pusę gautos tešlos pilame į 22cm kepimo formą nuimamais kraštais ir kepame 30-40min. Pirmas 20min kepame naudodami kaitrą iš viršaus ir apačios, likusį laiką kaitiname tik iš apačios, nes biskvitas lengvai skrunda. Iškepę pirmą biskvitą, kepame antrąjį.
  7. Biskvitus atvėsiname. Tą, kuris gavosi storesnis, perpjauname pusiau, horizontaliai. Pertepimų ruošimas:.
  8. Visus pertepimus ruošiame taip pat. Tiesiog sumaišome atskirų pertepimų produktus skirtinguose indeliuose.

Torto surinkimas:

  1. Prieš sutepdami biskvitus truputį pašlakstome migdolų pienu. 
  2. Ant pagrindo tepame šokoladinį pertepimą, o ant kito biskvito karamelinį pertepimą, juos sudedame taip, kad kremai susiliestų.
  3. Ant biskvito viršaus tepame riešutų sviesto pertepimą. 
  4. Tortą truputį suspaudžiame ir paliekame šaldytuve bent kelioms valandoms sustingti. 
  5. Dekoruojame pasirinktais produktais.

     Tortas dalinamas į 16 nedidelių gabaliukų, kurio kiekvieno maistinė vertė: 333kcal, 32g riebalų; 7g baltymų; 4g angliavandenių.

    (Viso torto maistinė vertė: 5328kcal, 513g riebalų; 115g baltymų; 61g angliavandenių)

     

     

    Skanaus!

     
    ketoavocadoJei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!

    Kitus keto mitybai tinkančių tortų ir pyragų desertus galite rasti čia.

    ketogeninei mitybai tinkantys tortai pyragai desertai

     


    Jeigu norėtumėte šio bei panašių ketogeninės dietos receptų savo dienos racione - KetoAvocado siūlo užsisakyti individualų mitybos planą pagal anketą ir į visus Jūsų pageidavimus bus atsižvelgta

     

     


    Senesnis įrašas Naujesnis įrašas


    • „Daiva“ platformoje „“

      Noriu išbandyti! Tik kur to karamelinio sirupo gauti? Google nieko neradau 🤔


    Rašyti komentarą