
Trapučiams reikės:
- 200g įvarių sėklų (naudoti du sėklų duonai kepti mišiniai. Sudėtyje sezamų Sėklos, linų sėmenys, moliūgų sėklos, saulėgrąžos)
- 1L dydžio kiaušinio
- 2 česnako skiltelių
- 20g tarkuoto,kietojo sūrio
- Žiupsnelio druskos ir mėgstamų prieskonių ( naudota rūkytos paprikos milteliai, kepsnių prieskoniai, persiladas).
Traupčių ruošimo eiga:
- Pusę sėklų (100g) sumalame kavamale. Malame su pertraukomis, kad nepradėtų virsti sviestu.
- Maltas sėklas sumaišome su nemaltomis, išplakame kiaušinį.
- Įmaišome kiaušinį, suberiame sūrį, druską, tarkuotą česnaką ir prieskonius.
- Viską gerai išmaišome
- Įkaitiname orkaitę iki 140 laipsnių, kaitinimas iš viršaus ir apačios.
- Iš tešlos, drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus. Kepimui naudotas silikoninis kilimėlis. Galima keisti kepimo popieriumi.
- Ant jo sudėliojame padarytus rutuliukus, uždengiame dar vienu kilimėliu ar popieriumi ir truputį pakočiojame.
- Kepame apie 30min,kol įgauna švelnų, auksinį atspalvį.
Sūrio padažas:
3 v.š. g grietinės, 3 v.š. majonezo, 30g sūrio, česnakai ir druska.
Sumaišyta ir išlydyta mikro bangų krosnelėje.
Skanaus!
Jei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!