Keto raffaello tortas🥥🍰🥰

Desertai Tortai

Keto rafaelo tortas

Migdolų ir kokosų biskvitui reikės:

  • 100g ksilitolio saldiklio
  • 170g sviesto
  • 8 didelių kiauÅ¡inių
  • 15ml vanilės ekstrakto
  • 340g migdolų miltų
  • 60g kokosų miltų
  • 130ml migdolų pieno
  • 2a.Å¡ ksantanano gumos

Morenginiam-migdoliniam biskvitui reikės:

  • 3vnt kiauÅ¡inių baltymų
  • 50g smulkintų, skrudintų migdolų
  • 70g migdolų miltų
  • 50g ksilitolio saldiklio

Migdoliniam pertepimui reikės:

  • 350g 36proc. Grietinėlės
  • 50g sumalto ksilitolio saldiklio (kiekį reguliuokite pagal norimą saldumą)
  • 40g smulkintų migdolų rieÅ¡utų
  • Pusės arbatinio Å¡aukÅ¡telio vanilės ekstrakto.

Kokosiniam pertepimui reikės:

  • 600g kambario temperatÅ«ros mascarponės kremo
  • 120g minkÅ¡to sviesto
  • 1a.Å¡. vanilės ekstrakto
  • 100g sumalto ksilitolio saldiklio (kiekį reguliuokite pagal norimą saldumą)
  • 2-3v.Å¡. migdolų/kokosų pieno
  • 40g kokoso drožlių.

Migdolų ir kokosų biskvito gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180laipsnių, kaitinimas iš viršaus ir apačios, skarda per vidurį.
  2. Kiaušinius plakame kartu su kambario temperatūros sviestu. Pirma sudedame sviestą ir plakame pridėdami po vieną kiaušinį. Supilame ir vanilės ekstraktą.
  3. Iš lėto suberiame migodolų ir kokosų miltus, xhantan gum, viską gerai išmaišome.
  4. Tešla gaunasi gana tiršta. Padaliname ją į tris dalis, Gausime tris biskvitus. Visus juos kepame atskirai, po 20min. Kepti vienu metu, vienodose formose, bet skirtinguose aukščiuose – netinka.
  5. Iškepusius biskvitus atvėsiname, nupjaustome viršų.

Morenginio – migdolinio biskvito gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių, kaitinimas iš viršaus ir apačios, skarda per vidurį.
  2. Kiaušinio baltymus išplakame. Naudojame visiškai sausą dubenėlį ir plaktuvą. Geriausia naudoti plaktuvą su šluotelės pavidalo antgaliu. Plakti pradedame lėtu rėžimu, kiaušinių baltymams praradus tasią struktūrą, plakimą galime pagreitinti. Baltymams sutirštėjus, po truputį beriame ir saldiklį. Plakame tol, kol masė tampa tvirta ir tiršta.
  3. Atsargiai ir iš lėto įmaišome migdolų miltus ir smulkintus migdolų riešutus. Gautą masę sumaišome.
  4. Ant kepimo popieriaus apibrėžiame kepimo formos dugną. Tam, kad žinotume kaip paskleisti tešlą.
  5. Kepimo popierių dedame apibėžtu apskritimu į apačią. Šaukšteliu dedame tešlą, ji gana tiršta ir lipni, gali reikėti “patapšnoti” ir išlyginti drėgna ranka. Gausime daug maž 2cm storio paplotėlį. Iš tešlos gausime daug maž pusantro biskvito. Likusią tešlą sunaudojame sausainiukams gaminti.
  6. Kepame orkaitėje apie 30min, kol biskvitas tampa gražiai rusvos spalvos. Paliekame atvėsti.

Grietinėlės ir migdolų pertepimo gaminimo eiga:

  1. Grietinėlę išplakame iki gana tvirtos konsistencijos, pradėjus tirštėti suberiame saldiklį.
  2. Suberiame smulkintus migdolus ir įpilame vanilės ekstraktą. Gautą kremą laikome šaldytuve.

Mascarponės ir kokosų pertepimo gaminim eiga:

  1. Kambario temperatūros mascarponės kremą ir sviestą išplakame rankiniu mikseriu. Suberiame maltą saldiklį, vanilės ekstraktą, augalinį pieną ir išplakame iki vientisos konsistencijos.
  2. Kiek mažiau negu pusę gautos masės atidedame, ją naudosime aptepti tortui.
  3. Į likusią masę beriame kokosų drožles ir išmaišome. Kremus laikome šaldytuve.

Torto surinkimo eiga:

  1. Visi biskvitai turi būti pilnai atvėsę, kitaip kremas ištirps.
  2. Pagrindui naudojame storiausią migdolų ir kokosų biskvitą. Sulaistome šlakeliu migdolų pieno.Biskvitas turi tapti vos drėgnu.
  3. Ant šio biskvito tepame kokosinį mascarponės kremą. Tuomet dedame morenginį- migdolinį biskvitą. Jis kietas ir traškus. Šio biskvito nelaistome migdolų pienu. Iš karto tepame grietinėlės ir migdolų pertepimo kremą. Dedame dar vieną migdolų ir kokosų biskvitą, jį sulaistome migdolų pienu, tepame kokosinį mascarponės kremą. Su paskutiniu biskvitu darome tą patį.
  4. Surinktą tortą aptepame likusiu mascarponės kremu be kokosų drožių. Dekoruojame kaip norime.
  5. Prieš valgydami, bent 12h palaikome šaldytuve, kad sudrėktų visi torto sluoksniai.
Rafaelo tortas keto

Viso gaunasi apie 20 gabalėlių, tokiu atveju kiekvieno gabalėlio maistinė vertė: 492 kcal, 47g riebalų, 11g baltymų, 5g angliavandenių.
Jei pjaustysite savo dydžio gabalėliais, galite juos pasverti ir sužinoti, kiek kalorijų kiekviename. Šiam skaičiavimui reikės žinoti, jog viso torto maistinė vertė yra:
9840kcal, 940g riebalų, 220g baltymų ir 100g angliavandenių.

Skanaus!

 

 
ketoavocadoJei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!

 

 

Kitus keto mitybai tinkančių desertų receptus galite rasti čia.

 


Senesnis įrašas Naujesnis įrašas


Rašyti komentarą