keto pica

Keto pica 🍕🥰🍴

keto picaKuo keto pica skiriasi nuo tradicinės? Ogi čia nerasite gliuteno, kuriam pastaruoju metu pasirodo, visi esame netolerantiški. Nors angliavandenių rasime, tačiau pusėje picos jų tik 5g! Pagrindinė pado sudedamoji dalis - migdolų miltai, dėl to skonis dar geresnis negu įprastos! Jei pasiruošę - gaminame!
Receptui reikės:
pagrindui:

  • 32g migdolų miltų
  • 75g mozzarelos (tarkuotų pik nik lazdelių)
  • 1 valgomasis šaukštas mascarponės sūrio

 

 

Įdarui:

  • 37g fermentinio sūrio
  • 21g pomidorų pastos (galima pirkti paruoštą arba susiblenderiuoti koncervuotus pomidorus)
  • 90g peperoni dešros

Eiga:

  1. Mozzarela su mascarpone išlydome mikro bangų krosnelėje, šildome apie 1min 30s. Gerai sumaišome.
  2. Suberiame migdolus ir minkome. Masė nelygi, tąsi. Minkome tol, kol gaunasi vientisa, nebėra sūrio“gyslelių“. Minkyti gali tekti apie 10min, todėl neišsigąskite, kad nepavyksta. Tikrai pavyks.
  3. Suformuojame rutuliuką ir dedame ant kepimo popieriaus. Ant viršaus dar vieną lapą. Pradžioje ištampome kočėlu, o pabaigai tapšnojame, tampome rankomis. Bandome suformuoti kuo didesnį ir plonesnį picos padą.
  4. Tuomet nuimame viršutinį popierių, dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 10-15min.
  5. Iškepus ištepame pomidorų pasta, užbarstome tarkuotą fermentinį sūrį ir išdėliojame peperoni gabaliukus.
  6. Vėl dedame į orkaitę ir kepame tol, kol išsilydo sūris.

Porcijos dydis: visas paruoštas patiekalas, bet jei dalinsites per pusę makros taip pat padalinkite.
Viso patiekalo maistingumas: 955kcal. Baltymų: 51g; Riebalų: 79g; Angliavandenių: 10g

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą