Kuo keto pica skiriasi nuo tradicinės? Ogi čia nerasite gliuteno, kuriam pastaruoju metu pasirodo, visi esame netolerantiški. Nors angliavandenių rasime, tačiau pusėje picos jų tik 5g! Pagrindinė pado sudedamoji dalis - migdolų miltai, dėl to skonis dar geresnis negu įprastos! Jei pasiruošę - gaminame!
Receptui reikės:
pagrindui:
- 32g migdolų miltų
- 75g mozzarelos (tarkuotų pik nik lazdelių)
- 1 valgomasis šaukštas mascarponės sūrio
Įdarui:
- 37g fermentinio sūrio
- 21g pomidorų pastos (galima pirkti paruoštą arba susiblenderiuoti koncervuotus pomidorus)
- 90g peperoni dešros
Eiga:
- Mozzarela su mascarpone išlydome mikro bangų krosnelėje, šildome apie 1min 30s. Gerai sumaišome.
- Suberiame migdolus ir minkome. Masė nelygi, tąsi. Minkome tol, kol gaunasi vientisa, nebėra sūrio“gyslelių“. Minkyti gali tekti apie 10min, todėl neišsigąskite, kad nepavyksta. Tikrai pavyks.
- Suformuojame rutuliuką ir dedame ant kepimo popieriaus. Ant viršaus dar vieną lapą. Pradžioje ištampome kočėlu, o pabaigai tapšnojame, tampome rankomis. Bandome suformuoti kuo didesnį ir plonesnį picos padą.
- Tuomet nuimame viršutinį popierių, dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 10-15min.
- Iškepus ištepame pomidorų pasta, užbarstome tarkuotą fermentinį sūrį ir išdėliojame peperoni gabaliukus.
- Vėl dedame į orkaitę ir kepame tol, kol išsilydo sūris.
Porcijos dydis: visas paruoštas patiekalas, bet jei dalinsites per pusę makros taip pat padalinkite.
Viso patiekalo maistingumas: 955kcal. Baltymų: 51g; Riebalų: 79g; Angliavandenių: 10g