
mažai angliavandenių (Low-Carb) turintį obuolių pyragą

Pyragui paruošti prireiks:
- 215g migdolų miltų
- 115g minkšto sviesto
- 100g saldiklio ksilitolio
- 6L dydžio kiaušinių
- 225g mascarponės
- 1a.š vanilės ekstrakto
- 1a.š kepimo miltelių
- 150g neprinokusių žaliųjų obuolių (pvz granny smith rūšies).
- 1a.š cinamono.
- Mascarponę sumaišome su saldikliu ir minkštu sviestu.
- Po truputį įmaišome kiaušinius, vanilės ekstraktą, cinamoną.
- Suberiame migdolų miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome.
- Nuskutame, supjaustome obuolius ir sumaišome su tešla.
- Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 150 laipsnių, kepimas įjungtas tik iš apačios, be vėjo. Pyragą dėkite žemiausioje pakopoje, nes greit svyla viršus.
- Kepapame apie 1,5-2h. Praėjus valandai, pyragą galime kilstelėti į viršutinę pakopą, jei neskrunda tuomet įjungti kepimą iš viršaus ir apačios.
- Viso gauname 8 gabalėlius
- 200g 35proc.grietinėlės
- 4L dydžio kiaušinių trynių
- 50g ksilitolio saldiklio
- 1 a.š. Vanilės ekstrakto.
563kcal, 53g riebalų, 16g baltymų ir 7g grynų angliavandenių (net carbs)
Jei dalinate ne į 8 dalis, pateikiame viso pyrago su visu padažu maistingumą. Naudokite šias makroelementų vertes, kad galėtumėte apsiskaičiuoti savo gabaliuko kaloringumą:
4504kcal, 424g riebalų, 128g baltymų, 56g angliavandenių.
Skanaus!