Prasidėjus gimtadienių sezonui neišvengiamai ateis laikas tortui... Tad jums pristatome gardų keto tortą, kurio vienoje porcijoje yra tik 3.83 g angliavandenių!
Recepte naudojamo ksilitolio bei kitų keto draugiškų produktų galite įsigyti kreipiantis į mano paskyrą Facebook puslapyje, paspaudę šią nuorodą
Torto paruošimas bei gaminimas nustebino savo nesudėtingumu, o produktai itin paprasti.
Jums reikės:
(Biskvitams)
◦ 200 g žemės riešutų sviesto (100% iš riešutų)
◦ 200 g grietinės
◦ 4 M dydžio kiaušiniai
◦ 30 g kakavos
◦ 1/2 a.š kepimo miltelių
◦ 25 g sumalto ksilitolio, jei norite itin saldaus torto (~50-100g )
(Kremui ir papuošimui)
◦ 500 g maskarponės
◦ 400 ml plakamosios 35% riebumo grietinėlės
◦ ~100 g sumalto saldiklio
◦ 1 citrinos sulčių
Virtuvės įranga ir įrenginiai:
• 3 dideli dubenėliai
• torto forma nuimamu žiedu (20-24cm diametro)
• konditerinio švirkšto kremui
• rankinio el.plaktuvo
• virtuvių svarstyklių
• šaukštas
Biskvitų gaminimas:
• Kiaušinius išplakame su maltu ksilitoliu ir kepimo milteliais.
• Įdedame grietinę, žemės riešutų sviestą ir gerai permaišome.
• Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Vienoje dalyje įmaišome kakavos miltelius.
• Tešlą pilame į 20-24 cm kepimo indus, kurie padengti kepimo popieriumi (kakavinę tešlą į vieną, paprastą tešlą į kitą apvalų kepimo indą).
• Kepame biskvitus 20-25 minutes 180C karštumo orkaitėje.
• Ataušusios biskvitus perpjauname ir taip iš 2 padaro 4 biskvitus (2 kakaviniai ir 2 paprasti)
Kremo paruošimas:
• giliame dubenyje supilame grietinėlę, ir plakame elektriniu plaktuvu.
• Dedame maltą ksilitolį per 3 kartus ir plakame kol susidarys standžios grietinėlės putos, įpilame citrinos sultis ir gerai permaišome.
• Kitame dubenyje sudedame maskarponę, dalimis dedame išplaktą grietinėlę ir permaišome kol masė taps vientisa.
Torto gaminimas:
• Ant lygaus pagrindo, kuris bus torto pateikimas uždedame 1 v.š. paruošto kremo ir ant jo dedame pirmąjį paprastą biskvitą.
• Ant biskvito užtepame kremo (2-3 v.š.) ir paskirstome per visą paviršių. Dedame kakavinį biskvitą ir pakartojame kremo tepimą.
• Taip sutepame visus 4 biskvitus. Kremo turėtų likti apie 1/3. Likusį kremą sudedame į konditerinį švirkštą .
• Viršutinį torto sluoksnį papuošiame kremu iš konditerinio švirkšto. Torto kraštus palikau “nude” stiliumi.
• Tortą dedame bent 3-5 valandoms į šaldytuvą sustingti (skaniausias pastovėjęs šaldytuve pernakt).
Viso 10 porcijų. Viena porcija ~ 160 g
Vienoje porcijoje 542 kcal, 53.4 g riebalų, 11.6 g baltymų, 3.83 g angliavandenių.
Skanaus!

pasidalinkite savo įspūdžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!
Kitus keto mitybai tinkančių desertų receptus galite rasti čia.
4 komentarai (-ų)
I think a healthy and happy body, mind, and spirit is beautiful, and this will look different for every woman buy cialis online without a prescription
Puikiai pavyko. Labai skanus tortas gavosi. Ačiū už receptą.
Tik kepkit ir išsikeps :) Labai skanus tortas, tik mano kepimo formos yra platesnės, biskvitai buvo plonesni, tai nepjoviau biskvitų per pusę. O gaminau kremą iš per pusę išvardintų produktų, nes tik du pertepimai gavosi. Viskas šauniai :)
Sveiki, norejau paklausti o šitame torte nėra miltų? Ar biskvitas iškeps be miltų? Gaunasi labai skysta tešla.