Mascarponės tortas🎂🧁🍰

keto mascarpones tortasPamatėme jūsų reakciją į cinamonines bandeles ir supratome, jog ketogeninės dietos mėgėjai labiausiai mėgaujasi keto desertais. Ta proga dalinamės gana universaliu keto torto receptu, kurį galėsite pritaikyti pagal savo skonį.

Šiam ketogeniniam mascarponės tortui reikės:

  • 500g pakelio mascarponės
  • 400ml 35proc. grietinelės
  • ~100g kokoso/migdolų miltų
  • ~200-250g pakelio ištirpinto sviesto (didesnio kiekio sviesto reikės naudojant kokosų miltus)
  • ~150-200g ksilitolio saldiklio, priklauso nuo norimo saldumo
  • Produktų, kuriais suteiksime skonį (aviečių, braškių uogos, kakava, žemės riešutų sviestas, citrinų žievelės, įvairūs skoniniai aliejukai, kava, ir t.t).
  • ~ 16g smulkiai maltos želatinos.

Keto torto gaminimo eiga:

  1. Į riešutų miltus pamažu pilame ištirpintą sviestą. Pilame tol, kol jis nustoja stipriai sugerinėti, tampa minkštas, nebirus, o lengvai limpantis. Galima įmaišyti šiek tiek saldiklio ar norimo skonio ekstrakto.
  2. Gauta mase išklojame kepimo skardą ( turi nusiimti jos šonai). Pilnai pakanka padengti dugną ir kelis cm į viršų. Dedame į šaldymo kamerą, kad sustingtų.
  3. Kol formelė stingsta, išplakame pusę grietinėlės ir sumaišome su mascarpone. Gauta masė turi būti gana tiršta. Jeigu naudojame riešutų sviestą( jo prireiks viso stiklainiuko), kakavą ar kitą tirštinančią medžiagą, ją dedame būtent dabar.
  4. Palengva supilame likusią, neplaktą grietinėlę, maišome šaukštu ar šakute. Jeigu gauta masė per skysta, truputį paplakame, kitu atvėju plakiklio nebenaudokite. Turi gautis maloni, lengva tekstūra - ne per tiršta, ne per skysta, panaši į tirštesnę grietinę.
  5. Suberiame erythritoli (saldiklį). Atkreipkite dėmesį, jeigu paragavus saldumas bus tinkamas - įdėkite dar vos vos daugiau. Sustingus, dalis saldumo dingsta. Tad visi tortai gaminant turi būti truputį saldesni negu planuojame.
  6. Pasveriame, kiek sveria torto kremas ir atitinkamai pagal tai tirpiname želatiną. Tirpiname itin mažame kiekyje verdančio vandens. Pakeliui želatinos ištirpinti prireiks ne daugiau negu 50ml vandens. Dažniausiai pakanka vienos pakuotės, smulkiai maltos dr.oatker greitai tirpstančios želatinos (16g).
  7. Kai želatina pravėsta, į ją įmaišome truputį torto kremo. Kai gerai išsimaišo, viską pilame į kremą. Greitai maišome ir išmaišius pilame ant sušąlusio torto pagrindo.
  8. Laikome šaldytuve,arba vėsioje patalpoje/lauke. Stingsta 2-4h.

Porcijos dydis: iš viso gaunasi apie 16 nedidelių gabalėlių, o vieno gabalėlio maistingumas: 336kcl, 35g riebalų, 4g baltymų, 2g angliavandenių

Visame torte: 5382kcl, 562g riebalų, 56g baltymų ir 40g angliavandenių.

 

 

 

keto mascarpones riesutu sviesto tortas

 

 

P.S naudojant riešutų sviestą (200g), prie kiekvieno gabalėlio prisideda dar po 2g angliavandenių, 6g riebalų, 3g baltymų ir 75kcal. (Prie viso torto prisideda 34g angliavandenių, 103g riebalų, 44g baltymų ir 1196kcal)

 

 

 

 

 

 

 

Skanaus!

 

      Grįžti į tinklaraštį

      3 komentarai (-ų)

      Su padu kažkas negerai, visiškai be skonio, nevalgomas.

      Vytautas

      Koks santykis tarp sviesto ir kokosų miltų?

      Mindaugas

      Sveiki, o pado iškepti nereikia?

      Lina

      Rašyti komentarą