Skonis - ypatingas! Tikrai jaučiamas skirtumas, tarp kasdienio maltinuko ir šio ketogeninės dietos patiekalo!
Prireiks nemažai ingridientų:
- Vištienos šlaunelių faršo (250g)
- Vieno mažo kiaušinio
- Edamo sūrio (20g)
- Šoninės (20g)
- Migdolų (40g)
- Gysločio luobelių (2-3 a.š)
- Mėgstamų prieskonių
- Šaukšto ghee sviesto kepimui
- Kelių mažų pomidoriukų (100g)
Gaminimas ne toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti:
- Į faršą įpilame suplaktą kiaušinį
- Įmaišome 2-3 arbatinius šaukštelius gysločio luobelių, kad masė gautųsi standesnė
- Suberiame mėgstamus prieskonius, kiekvienam pagal skonį
- Sumalam migdolus, paruošiam lėštutę apvoliojimui. Šoninę ir sūrį padaliname į 5 lygias dalis
- Drėgnomis rankomis imame mėsą kotletukui, į vidų dedame gabaliuką šoninės ir gabaliuką sūrio, suformuojame kukuliuką
- Apvoliojame migdolų miltuose (pradžioj atsargiai, kad nesunaudotumėte visų miltų, nes labai kimba, vėliau galite antru sluoksniu apvolioti)
- Viso turėtume gauti 5 maltinukus
- kepame ant ghee sviesto, o patiekiame su daržovėmis, pomidorai neturėtų viršyti 100g, o žalumynų neskaičiuojam
Vieno kotletuko-maltinuko maistingumas kandant su pomidoru:
195kcal 14g riebalų 14g baltymų 2g angliavandenių
Skanaus!
Jei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!