Kadangi iš reakcijų komentaruose supratome, kad ne visiems teko girdėti apie Shirataki makaronus, trumpai papasakosime kas tai per daiktas ir pasidalinsime su kuo gali būti valgomas.
Dėl ypač mažo kaloringumo šis produktas užsienyje vadinamas "Stebuklingais makaronais" (angl. Miracle Noodles). Nors įvairių gamintojų produkcijoje kaloringumas varijuoja nuo 4kcal iki 12kcal šimte gramų, mūsų lentynose randamų makaronų kaloringumas - 8kcal. Šie makaronai gaminami iš augalo, kuris originalo kalba vadinasi Konnyaku Imo šaknų, kuris naudojamas jau per 2000 metų ir teigiama, jog turi netgi gydančiųjų sąvybių. Praktiškai visą masę sudaro vanduo, o jo formą išlaiko apie 3proc juose esančių skaidulų. Patys makaronai dėl to neturi jokio skonio ir kvapo (jei sudėtyje nėra nieko daugiau), dėl to nesunkiai galime sukurti bet kokį skonį, priklausomai nuo kitų ingridientų.


Šiam receptui paruošti reikės:
- 200g konjak makaronų
- 1v.š. majonezo
- 1v.š. pomidorų pastos 100g
- 100g pasirinktų daržovių
- 100g rūkytos šoninės
Ruošimo eiga:
- Pakepiname šoninę, nutirpus riebalams įdedame daržoves kepti kartu
- Iš pakelio išėmę makaronus praskalaujame ir pašildome kieptuvėje
- įmaišome pomidorų pastą ir majonezą
- Galime viską sumaišyti ir patroškinti kartu, arba patiekti lėkštėje nesumaišytus.
Viso gauname dvi porcijas! Yra labai daug faktorių, nuo kurių priklauso šio patiekalo kaloringumas ir maistinė vertė: daržovių pasirinkimas (ir pasirinkimas skaičiuoti arba neskaičiuoti jų kalorijų), šoninės riebumas, majonezo ir pomidorų pastos pasirinkimas.
Galime užtikrinti jus, kad vienoje porcijoje bet kokiu atveju neturėtumėte viršyti 150 kcal, o nuo tokio kiekio vienkartinio viršijimo mitybos plane tikrai nieko neatsitiks. Atitinkamai, šiuo patiekalu galite pakeisti užkandžius kurie verti 100-200kcal ir garantuojame, kad šis patiekalas suteiks jums kur kas daugiau sotumo!
Skanaus!