Keto lietiniai blynai

Rimti patiekalai

Keto lietiniai su skirtingai įdarais


Pasiilgote lietinių blynų, bet ir atsibodo blynai vien iš kiaušinių ir grietinėlės?
Pasiūlysiu jums naują receptą bei tris skirtingus jo variantus. 
Recepte naudojamus ksantano gumą ir saldiklį galite įsigyti parašydami man, paspaudę šią nuorodą.  


Jums reikės:
• 4 M dydžio kiaušinių
• 100 g migdolų miltų ( tinka ir sumalti migdolai )
• 100 g varškės 9 % riebumo
• 120 ml migdolų pieno
• 1/3 a.š. Ksantano gumos
• Žiupsnelis druskos
• Aliejus kepimui ( naudojau purškiamą kokosų aliejų )

Virtuvės įrankiai ir įrenginiai:
• Dubuo
• Rankinis plaktuvas
• Keptuvė
• Mentelė
• Samtis

Eiga:
1. Į dubenį suberiame sausus produktus (migdolų miltus, ksantano gumą ir druską) išmaišome.
2. Į dubenį įpilame migdolų pieną ir su rankinio plaktuvo pagalba išmaišome.
3. Sudedame varškę ir įmušame kiaušinius. Plakame kol masė taps vientisa. Leidžiame tešlai pabrinkti bent 5 minutes.
4. Įkaitintą keptuvę ištepame riebalais ir dedame 1 samtį tešlos, keptuvę pakreipiame, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą paviršių.
5. Blyną apverčiame mentelės pagalba kai pirmoji pusė bus gerai apkepusi.

Išeiga 6 neploni lietiniai blynai. Viename jų yra 183 kcal, 14 g riebalų, 11.33 g baltymų, 2.92 g angliavandenių.

Lietinius blynus kepiau nesaldžius, nes rinkausi įvairius įdarus.

Pirmasis variantas su varškės įdaru
2 blyneliams reikės 100 g varškės ir 30 g grietinės, 1 a.š. malto saldiklio
Eiga: varškę pertriname su grietine ir maltu saldikliu. Ištepame blynelius varškės mase ir sulankstome. Pateikiau su grietine ir braškėmis.



Antrasis variantas su tepamuoju lydytu sūreliu ir vištienos filė

2 blyneliams reikės 50 g tepamo lydyto sūrelio, 8 riekelių plonai pjaustytos vištienos filė (apie 40 g)
Eiga: blynelius ištepame lydytu sūreliu, į kiekvieną dedame po 4 riekeles plonai pjaustytos vištienos filė ir sulankstome. Pateikiau su grietine ir becukriu sojos padažu.


Trečiasis variantas su tepamuoju lydytu sūreliu, lašiša ir avokadu
2 blyneliams reikės 100 g rūkytos lašišos, 50 g tepamojo lydyto sūrelio, 1 sunokusio avokado
Eiga: blynelius ištepame lydytu sūreliu, į kiekvieną įdedame po 50 g lašišos. Suvyniojame. Pateikiau su sutrintu avokadu bei čili prieskoniais.


 

Skanaus! 

Jei Jums patiko šis receptasbūtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!

Kitus keto mitybai tinkančių desertų receptus galite rasti čia.

 


Senesnis įrašas Naujesnis įrašas


  • inga“ platformoje „

    o be ksantano gumos neiseitu?

  • ASta“ platformoje „

    O butinai i lietiniu tesla deti varske?


Rašyti komentarą