Keto kanelės virtusios keksiukais🎂🥰🥯

Nusprendžiau priimti iššūkį ir pagaminti keto mitybai tinkančias kaneles. Pripažinsiu, nesigavo visiškai taip kaip tikėtasi, tačiau tešlos receptas tiesiog tobulas, konsistencija - dangiška! Puikai "atidirbtas" saldiklių santykis, kombinuojant ksilitolį, steviją ir monkfruit! Kviečiu pabandyti ir jus!

KetoAvocado kaneliu teslos keksas

Receptui reikės:

  • 100g grietinėlės
  • 50g vandens
  • 120g migdolų miltų
  • 5-8a.š. ksilitolio (xylitol) saldiklio  (arba 5a.š. ksilitolio, 10 lašiuku monk fruit ir 3 karamelinės stevijos)
  • 4 kiaušinių trynių
  • 40g kambario temperatūros sviesto
  • Šlakelio vanilės ekstrakto.

Virtuvės prietaisai, kurių prireiks:

  • Kombainas/blenderis;
  • Elektrinis plakiklis su šluotelės antgaliu;
  • Silikoninės keksiukų formelės;
  • Orkaitė

Eiga:

  1. Grietinėlę, vandenį ir vanilės ekstraktą sumaišome puode . Verdame naudodami vidutinį kaitrumą.
  2. Kombainu ar blenderiu sumaišome migdolų miltus su minkštu sviestu. Masė gausis labai tiršta, kibi.
  3. Suberiame saldiklį arba jų mišinį.
  4. Į migdolų tešlą supilame kiaušinių trynius ir toliau maišome blenderiu ar kombainu.
  5. Į gautą tešlą pilame karštą grietinėlę ir greitai maišome/blenderiuojame. Tai darome tol, kol tešla tampa vientisa.
  6. Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą ir ten paliekame bent kelias valandas. O geriausia per naktį.
  7. Orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių.
  8. Tešlą supilstome į keksiukų formeles. Gausis 3 didesni arba 6 standartiniai keksiukai.
  9. Valandą kepame 100 laipsnių temperatūroje, tuomet pakeliame temperatūrą iki 170 ir kepame dar apie pusvalandį. Kepimo trukmė labai priklauso nuo orkaitės. Viršus turi būti auksinis ir blizgus.

Viso gausis 6 standartinio dydžio keksiukai, kurių kiekvieno maistinė vertė: 24g riebalų, 6g baltymų, 2g angliavandenių, 259kcal.

Skanaus!

KetoAvocado Egle

KetoAvocado

Norėtum mėgautis tokiais desertais ir sėkmingai lieknėti?

Užpildykite anketą ir susisieksime su jumis dėl individualaus mitybos plano sudarymo:

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą