Nusprendžiau priimti iššūkį ir pagaminti keto mitybai tinkančias kaneles. Pripažinsiu, nesigavo visiškai taip kaip tikėtasi, tačiau tešlos receptas tiesiog tobulas, konsistencija - dangiška! Puikai "atidirbtas" saldiklių santykis, kombinuojant ksilitolį, steviją ir monkfruit! Kviečiu pabandyti ir jus!

Receptui reikės:
- 100g grietinėlės
- 50g vandens
- 120g migdolų miltų
- 5-8a.š. ksilitolio (xylitol) saldiklio (arba 5a.š. ksilitolio, 10 lašiuku monk fruit ir 3 karamelinės stevijos)
- 4 kiaušinių trynių
- 40g kambario temperatūros sviesto
- Šlakelio vanilės ekstrakto.
Virtuvės prietaisai, kurių prireiks:
- Kombainas/blenderis;
- Elektrinis plakiklis su šluotelės antgaliu;
- Silikoninės keksiukų formelės;
- Orkaitė
Eiga:
- Grietinėlę, vandenį ir vanilės ekstraktą sumaišome puode . Verdame naudodami vidutinį kaitrumą.
- Kombainu ar blenderiu sumaišome migdolų miltus su minkštu sviestu. Masė gausis labai tiršta, kibi.
- Suberiame saldiklį arba jų mišinį.
- Į migdolų tešlą supilame kiaušinių trynius ir toliau maišome blenderiu ar kombainu.
- Į gautą tešlą pilame karštą grietinėlę ir greitai maišome/blenderiuojame. Tai darome tol, kol tešla tampa vientisa.
- Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą ir ten paliekame bent kelias valandas. O geriausia per naktį.
- Orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių.
- Tešlą supilstome į keksiukų formeles. Gausis 3 didesni arba 6 standartiniai keksiukai.
- Valandą kepame 100 laipsnių temperatūroje, tuomet pakeliame temperatūrą iki 170 ir kepame dar apie pusvalandį. Kepimo trukmė labai priklauso nuo orkaitės. Viršus turi būti auksinis ir blizgus.
Viso gausis 6 standartinio dydžio keksiukai, kurių kiekvieno maistinė vertė: 24g riebalų, 6g baltymų, 2g angliavandenių, 259kcal.
Skanaus!
Norėtum mėgautis tokiais desertais ir sėkmingai lieknėti?
Užpildykite anketą ir susisieksime su jumis dėl individualaus mitybos plano sudarymo: