
Šiam ketogeninės dietos desertui paruošti prireiks:
- 700g 9% varškės
- 4 didelių kiaušinių
- 100g 30% grietinės
- 30g kokosų miltų
- 2-3.a.š gysločio luobelių
- Pusės arbatinio šaukštelio cinamono
- Šlakelio vanilės ekstrakto
- 10-15 lašelių skysto monk fruit saldiklio, arba 50-100g erythritol granulių /miltelių pavidalu.
- Trynius atskiriame nuo baltymų.
- Baltymus išplakame iki standžių putų.
- Trynius išplakame su saldikliu ir vanile, plakame tol, kol pabala.
- Varškę pertriname per sietelį (nebūtina, tačiau tekstūra gaunasi nuostabi).
- Varškę sumaišome su grietine ir tryniais.
- Suberiame gysločio luobeles, kokosų miltus ir cinamoną. Viską gerai išmaišome.
- Švelniai įmaišome plaktus kiaušinių baltymus.
- Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180C, 1h. Skardą statykite žemiau, nes greitai pradeda skrusti viršus.
Vieno (iš aštuonių) gabalėlio be grietinėlės papuošimo maistinė vertė:
227kcal 14g riebalų 19g baltymų 3g angliavandenių.
227kcal 14g riebalų 19g baltymų 3g angliavandenių.
Skanaus!
Jei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!
Kitus keto mitybai tinkančių desertų receptus galite rasti čia.