Kadangi vienas skaniausių pasaulio desertų gaminamas iš keto mitybai puikiai tinkamo produkto - kiaušinio, nusprendėme pagaminti šio patiekalo ketogeninę alternatyvą, vietoj cukraus naudojant saldiklius. KetoAvocado pristato jums creme brulee keto versiją
Šiam keto desertui paruošti reikės:
- 500g 36proc. grietinėlės
- 6 kiaušinių trynių
- 50g ksilitolio saldiklio
- šlakelio vanilės ekstrakto
- 1-2a.š. Sukrin gold (tas pats erythritol, tik jis padaro plutelę, kaip ir tikras cukrus)
Creme brulee ruošimo eiga:
- Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kartu kaitiname ir blėką su creme brûlée indeliais(7vnt.). Kepimo skardoje turi būti vandens, tiek, kad indelius apsemtų iki pusės.
- Kiaušinių trynius ištriname kartu su 15g erythritol saldiklio.
- Grietinėlę supilame į puodą, sudedame likusį erythritol ir vanilės esenciją. Kaitiname ant vidutinės kaitros, pamaišydami. Burbuliukams pradėjus formuotis palei puodo kraštus, puodą nukeliame nuo viryklės.
- Iš lėto, plona srovele ir intesnyviai maišydami supilame kiaušinių trynius į karštą kremą.
- Gautą kremą pilame į orkaitėje esančius indelius ir kepame 30min,kol kremo viršus tampa auksinis, o pats kremas primena drebutį.
- Apibarstome sukrin gold ir išlydome saldiklį su spec. įrankiu, kuris leidžia ugnį.
- Pravėsusį dedame į šaldytuvą ir ten laikome bent kelias valandas, kol sutvirtės.
Viso gauname 7 porcijos, kurios kiekvienos maistinė vertė:
289kcal, 30g riebalų, 4g baltymų, 2g angliavandenių.
Skanaus!
Jei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!
Kitus keto mitybai tinkančių desertų receptus galite rasti čia.
1 komentaras
Ar galiu pakeisti ksilitolio saldikli į erythritol?