Tešlai reikės:
- 200g mozzarella sūrio (geriausiai gaunasi su pik nik lazdelėmis)
- 400g migdolų miltų
- 75g mascarponės kremo
- 1 m dydžio kiaušinio
- Pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 2 valgomųjų šaukštų erythritol saldiklio. Į
Įdarui reikės:
- 30g ištirpinto sviesto
- 4arbatinių šaukštelių cinamono
- 2-3valgomųjų šaukštų saldiklio ksilitolio
Glajui reikės:
- 30g mascarponės kremo
- 30g 35% grietinėlės
- 1-2valgomųjų ksilitolio saldiklio
- Šlakelio vanilės esencijos.
Recepto ruošimo eiga:
- Mozzarelos sūrį sutarkuojame smulkia tarka, įdedame mascarponės kremą ir šildome 2min, kol sūris išsilydo. Sumaišome mascarponę su mozzarela.
- Iš lėto beriame migdolų miltus, kepimo miltelius, saldiklį. Supilame išplaktą kiaušinį ir viską gerai išminkome. Jeigu tešla gautųsi per lipni, galite įdeti dar migdolų miltų
- Tešlą suformuojame į rutuliuką ir dedame į šaldytuvą, bent pusvalandžiui.
- Išlydome sviestą, sumaišome su cinamonu ir saldikliu.
- įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 180 laipsnių. Naudojame kepimą iš viršaus ir apačios.
- Tešlą padaliname į dvi dalis. Vieną dalį kočiojame ant silikoninio pagrindo. Stengiame formuoti stačiakampį. Aptepame sviesto ir cinamono mišiniu, atsargiai susukame. Tą patį kartojame su likusia tešlos dalimi.
- Ritinėlius supjaustome aštriu peiliu ar plonu siūlu. Dedame į kepimo formą ir kepame apie 15-20min.
- Kol pyragėliai kepa, mascarponę sumaišome su išplakta grietinėle ir saldikliu,gardiname vanilės esencija
- Iškepusius pyragėlius paliekame atvėsti, kitaip tepamas glajus ištiš ir ištirps. Atvėsus aptepame kremu.
Viso gaunasi 18 bandelių, o vienos bandelės maistinė vertė:
209 kilokalorijų 19g riebalų 8g baltymų 2g angliavandenių
1 komentaras
Sveiki, dėl ko galėjo nesigauti tešla? Byra, nelimpa :( kokio skystumo mozarela turėjo būti išlydyta?