Prieš porą dienelių dalinomės sūrio traškučių keto užkandžiu, šiandien siūlome išbandyti avokado traškučius. Tiksliau, traškius blynelius. Tik nuo jūsų juvelyrinio kruopštumo priklausys galutinis variantas, ar tai bus čipsai ar blynai :)
Perspėjimas ne avokadų fanams - keptas avokadas įgauna aitroką poskonį. Tačiau valgant su padažais išgauname puikaus skonio užkandį.
Gamybai naudojame:
- Avokadas 250g
- Edamo sūrį (taip pat tinka čederis) 125g
- Prieskonius: čili papriką bei karį
Jei atkreipėte dėmesį, gaminamą kiekį galite nesunkiai reguliuoti, bet išlaikykite avokado ir sūrio santykį: 2su1. Jei nesate ragavę kažko panašaus, rekomenduojam bandyt su mažesniais kiekiais
Gaminame:
- sublendiname avokadą
- sutarkuojame sūrį smulka tarka
- viską sumaišome su prieskoniais
- kepimo popieriumi padengtoje kepimo skardoje su šaukštu padarome apvalainos formos blynelius
- kepame 180laipsnių orkaitėje 20-30min (priklausomai nuo to, kaip plonai pavyko išlieti mišinį ant kepimo popieriaus
Ragaujame:
Priklausomai nuo to, kokį padažą pasirinksime, labai priklausys viso recepto skonis:
Mūsų atveju naudojome pesto - skonis derantis itališkoje virtuvėje
Jei naudosime grietinę - gausime kažką labai panašaus į bulvinius blynus
Jei nepatingėsime pasigaminti gvakamolės - bus panašu į meksikietiškus traškius tako
Maistinė vertė 100g produkto: 228kcal 19g riebalų 10g baltymų 1,4g angliavandenių
Skanaus!