Ilgai lauktas ir pagaliau sulauktas dar vienas Eglės keto receptas jūsų dėmesiui!

Tešlai reikės:
- 150g migdolų miltų
- 150g pik nik sūrio lazdelių
- 2v.š. mascarponės
- 1M dydžio kiaušinio
- Keletos česnako skiltelių
- Žiupsnelio druskos
- Sezamo sėklų
Įdarui reikės:
- 100g plonai pjaustyto kumpio
- 100g plonai pjaustyto sūrio
- 2v.š. pesto padažo.
- 1vnt. Kamamberto sūrio apie (120g).
Eiga:
- Sutarkuojame pik nik lazdeles ir sudedame į dubenį su mascarpone.
- Šildome mikro bangų krosnelėje apie 2-3min, kol sūris ištirpsta ir lengvai išsimaišo su mascarpone.
- Išplakame kiaušinį ir sumaišome su migdolų miltais. Tešla gausis biri ir rupi.
- Migdolų tešlą suminkome su sūrio tešla. Pradžioj ji labai lipni, limpa prie rankų. Rankas galite drėkinti vandeniu, bus lengviau ir greičiau.Minkyti gali tekti ilgolai, apie 10min, kol tešla taps vientisa, be matomų sūrio gijų.
- Į gautą tešlą įminkome tarkuotą česnaką, druską.
- Gautą tešlą daliname į dvi dalis. Viena jų šiek tiek didesnė.
- Mažesniąją dalį tešlos dedame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir košiojame kočėlu iki norimo storumo. Iškočiojus galima truputi pastūmyi vidurin kraštus, kad gautųsi storesni.
- Ant gauto blyno dedame kamamberto sūrį, tepame pesto ir dėliojame kumpį su sūriu.
- Su didesniąja dalimi padarome tą patį. Ja uždengiame sūrį ir likusią tešlą. Padarome įpjovimus, apibarstome sezamo sėklomis.
- Kepame iki 180° įkaitintoje orkaitėje, apatinėje pozicijoje, kaitinimas iš apačios. Kepame apie 25min. Paskutines 5min kaitinimą darome abipusį.
- Nupjauname kamamberto su tešla viršų.
Valgome į surį mirkydami duonelę. Skanaus!
Norėtumėte valgyti šitaip skaniai ir lieknėti? Išbandykite individualų keto mitybos planą jau dabar👇