ketogenines mitybos desertas imbieriniai sausainiai

Imbieriniai keto sausainiai iš migdolų miltų 🍪😍🐿️

Keto imbieriniu sausainiu gamybos procesas    Kadangi ne per seniausiai dalinomės imbierinių sausainių skonio kavos receptu, nusprendėme, kad prie jos puikiai tiktų sausainiukai! Kadangi dauguma nemėgsta minkštų sausainių, dalinamės receptuku, iš kurio gausis beveik 20 traškių ir burnoje tirpstančių keto mitybai tinkamų imbierinių sausainiukų!

 

 

Šiam ketogeninės mitybos desertui paruošti reikės:

  • 100g ištirpinto sviesto
  • 80g malto ksilitolio saldiklio
  • 1 viso L dydžio kiaušinio
  • 1 kiaušinio trynio 
  • 30g kokosų miltų
  • 100g migdolų miltų
  • 1v.š. kepimo miltelių
  • 2a.š maltos chia
  • 1a.š. gysločio luobelių
  • 1-1,5v.š. meduolinių; sausainių prieskonių (receptą rasite čia)

Sausainiuku gaminimo eiga:

  1. Sviestą, erythritolį ir kiaušinį sumaišome dubenyje
  2. Kita dubenėlyje sumaišome sausuosius ingredientus ( kokosų,migdolų miltus, kepimo miltelius, maltą chią, gysločio luobeles). Sumaišome ir įmušame kiaušinio trynį
  3. Sviestinę masę pilame ant sausos masės su tryniu. Neišsigąskite, tešla gali atrodyti dar truputį per šlapia.
  4. Gautą tešlą supilame į maišelį arba maistinę plėvelę, laikome šaldytuve apie 1-2h.Tai padės kokosų miltams sugerti skysčius.
  5. Orkaitę įkaitiname iki 170laipsnių.
  6. Tešlą išimame iš šaldytuvo, dedame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir iškočiojame iki 5mm storumo. Pasirinktomis formemis darome sausainius.
  7. Sausainius dedame ant kepimo popieriaus, kepame apie 10-12min.

Ketogeninei mitybai tinkantys imbieriniai sausainiai

Viso gaunasi 18 sausainių, kurių kiekvieno sausainio maistinė vertė:
90 kcal, 8g riebalų; 2g baltymų; 1g angliavandenių. 
(Jei gaunasi daugiau ar mažiau sausainių gali tekti atlikti elementarius matematinius veiksmus)

 Skanaus!

 

Kitus ketogeninei mitybai tinkamų desertų receptus galite rasti čia

 

 

 

 

 

 

Grįžti į tinklaraštį

1 komentaras

Ačiū už puikų receptą. Sausainukai nepaprastai skanūs! 👍🙂

Dženeta

Rašyti komentarą