Camambert sūris tešloje su karamelizuotais svogūnais ir pievagrybiais 🧀🍽

Rimti patiekalai

Dėl šio skanumėlio reikės kiek padirbėti, bet mes juk žinom, kad geriausi dalykai verti laukimo. Sūrio mėgėjai - receptukas jums.

 

Tešlai reikės:

  • 100g migdolų miltų
  • 40g kokosų miltų
  • 1/2 šaukštelio ksantano gumos miltelių
  • 100g šalto sviesto
  • 55g šalto kreminio sūrio (kaip Philadelphia)
  • 1 lengvai plakto kiaušinio
  • 2 šaukštelių obuolių sidro acto
  • 1 plakto kiaušinio tešlai aptepti (nebūtina)

idaryto surio ingredientai ketoavocado receptas

Įdarui reikės:

  • 1/4 raudono svogūno (30g)
  • 2x1 šaukštų alyvuogių aliejaus kepimui 
  • 1/2 šaukšto saldiklio (naudojau allulose)
  • 1 šaukšto raudono vyno acto
  • 65g pievagrybių
  • 1 šaukštelio džiovintų petražolių (tiks ir šviežios)
  • Druskos, pipirų, česnako granulių
  • 1 apvalaus camambert surio (250g)

 

Pradedam!

  1. Pirma pasiruošiam tešlą sumaišydami visus sausus ingridientus.
  2. Tuomet sudedam į kombainą, dedame supjaustytą šaltą sviestą ir kreminį sūrį. Pulsuojančiu rėžimu sumaišome iki trupinių. 
  3. Supilame plaktą kiaušinį ir actą ir vėl pulsuojant viską sumaišome. 
  4. Tešla turėtų būti panaši į trupinius, o ne i tešlos kamuoliuką.
  5. Tešlą dedame i šaldytuvą mažiausiai valandai.

Ruošiame įdarą.

  1. Ant 1 šaukšto alyvuogių aliejaus pakepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną iki kol suminkštėja.
  2. Dedame saldiklį ir actą.
  3. Kepame iki kol pradės karamelizuotis (apie 10-15min).
  4. Atidedame i šalį.
  5. Pilame likusį aliejų ir sudedam smulkintus pievagrybius.
  6. Dedam petražoles, druskos pagal skonį, pipirų ir česnako granulių.
  7. Vėl atidedam i šalį.

kamamberto suris ketoavocado

 

Surenkam sūrio “pyragą”.

  1. Tešlą iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų, apvalia forma.
  2. Per vidurį dedame grybus.
  3. Dedame surį.
  4. Ant sūrio viršaus svogūnus.
  5. Užlankstome tešlos kraštus (tai bus “pyrago” dugnas)
  6. Aptepame kiaušinio plakiniu (nebutina)
  7. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 25min. Po 15min jeigu tešla skrunda per greit, galima uždengti folija.
  8. Tiekite su mėgstamomis salotomis (recepte sultenės lapai ir virti smidrai).

*Patarimas. Jeigu kočiojant tešla itin kimba prie popieriaus arba labai trupa, dėkite tešlą į kamerą 10-15min. Šią tešlą stenkitės kuo trumpiau maišyti, minkyti ar kočioti.

ketoavocado idarytas suris su pievagrybiais

Skanaus!

KetoAvocado logo

 

 



Senesnis įrašas Naujesnis įrašas


Rašyti komentarą