Dėl šio skanumėlio reikės kiek padirbėti, bet mes juk žinom, kad geriausi dalykai verti laukimo. Sūrio mėgėjai - receptukas jums.
Tešlai reikės:
- 100g migdolų miltų
- 40g kokosų miltų
- 1/2 šaukštelio ksantano gumos miltelių
- 100g šalto sviesto
- 55g šalto kreminio sūrio (kaip Philadelphia)
- 1 lengvai plakto kiaušinio
- 2 šaukštelių obuolių sidro acto
- 1 plakto kiaušinio tešlai aptepti (nebūtina)
Įdarui reikės:
- 1/4 raudono svogūno (30g)
- 2x1 šaukštų alyvuogių aliejaus kepimui
- 1/2 šaukšto saldiklio (naudojau allulose)
- 1 šaukšto raudono vyno acto
- 65g pievagrybių
- 1 šaukštelio džiovintų petražolių (tiks ir šviežios)
- Druskos, pipirų, česnako granulių
- 1 apvalaus camambert surio (250g)
Pradedam!
- Pirma pasiruošiam tešlą sumaišydami visus sausus ingridientus.
- Tuomet sudedam į kombainą, dedame supjaustytą šaltą sviestą ir kreminį sūrį. Pulsuojančiu rėžimu sumaišome iki trupinių.
- Supilame plaktą kiaušinį ir actą ir vėl pulsuojant viską sumaišome.
- Tešla turėtų būti panaši į trupinius, o ne i tešlos kamuoliuką.
- Tešlą dedame i šaldytuvą mažiausiai valandai.
Ruošiame įdarą.
- Ant 1 šaukšto alyvuogių aliejaus pakepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną iki kol suminkštėja.
- Dedame saldiklį ir actą.
- Kepame iki kol pradės karamelizuotis (apie 10-15min).
- Atidedame i šalį.
- Pilame likusį aliejų ir sudedam smulkintus pievagrybius.
- Dedam petražoles, druskos pagal skonį, pipirų ir česnako granulių.
- Vėl atidedam i šalį.
Surenkam sūrio “pyragą”.
- Tešlą iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų, apvalia forma.
- Per vidurį dedame grybus.
- Dedame surį.
- Ant sūrio viršaus svogūnus.
- Užlankstome tešlos kraštus (tai bus “pyrago” dugnas)
- Aptepame kiaušinio plakiniu (nebutina)
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 25min. Po 15min jeigu tešla skrunda per greit, galima uždengti folija.
- Tiekite su mėgstamomis salotomis (recepte sultenės lapai ir virti smidrai).
*Patarimas. Jeigu kočiojant tešla itin kimba prie popieriaus arba labai trupa, dėkite tešlą į kamerą 10-15min. Šią tešlą stenkitės kuo trumpiau maišyti, minkyti ar kočioti.
Skanaus!