Mūsų firminės gvakamolės receptas 🥑🍴

Rimti patiekalai

gvakamole surio traskuciai

     Nors internetuose egzistuoja šimtai gvakamolės receptų, mes savo nekeičiame ir neeksperimentuojame. Pasidalinsime receptuku ir patarimais ir su jumis!

     Kaip žinote, gvakamolės maistingumas priklauso tik nuo avokadų rūšies, nes kitų ingridientų makroelementų arba neskaičiuojam, arba nėra ką skaičiuoti. Standartiškai 100g avokado turi apie 200kcal, 20g riebalų, beveik 3g baltymo ir beveik 1g angliavandenių (arba mažiau). 
     Atkreipkite dėmesį, kad maistingumui ir kaloringumui skaičiuoti dažniausiai naudojamas visas vaisius, o ne tik valgoma jo dalis, kai kuriuose šaltiniuose maistingumo informacija gali skirtis.
     Aš vienai savo porcijai naudojau 1,5 avokado ir tai buvo apie 250g grynojo svorio (495kcal, 49g riebalų, 7g baltymų, 2g angliavandenių)

Tai kaip ruošiame savo gvakamolę?

     Visų pirma avokadą susmulkinę mažais gabaliukais (arba jei pakankamai minkštas, galim ir nesmulkint) sutrinam šakute. Taip ne tik sveikiau, bet ir skaniau!

     Spaudžiame citrinos sultis (kuo greičiau, kol nepradėjo juoduoti ir neprarado estetinės išvaizdos) ir barstome druską. Šių dviejų ingridientų santykis sukuria gvakamolės skonio pagrindą. Jei nededame aštrių ingridientų, šis sūrumo ir rūgštumo santykis suteikia pagrindinį skonį.

     Imame svogūnų laiškus ir petražoles (arba kalendras, jei yra galimybė), iš įsigyto pakelio panaudojame apie pusę kiekio. Skoniui įtakos per daug neturi, prideda tam tikrą akcentą, nepriklausomai nuo naudojamo kiekio. Mėgstu įdėti jų kuo daugiau, kad gautume ne tik skanų patiekalą, bet ir kuo daugiau vitaminų. Taigi šias žoleles susmulkinam peiliu taip, kad išsiskirtų sultys ir beriame į avokado masę

    Viską išmaišome ir dar galime koreguoti citrinos sulčių bei druskos santykį. Norintiems įvairovės, galima įsidėti kelis vyšninius pomidoriukus. Štai ir viskas

O su kuo valgyti gvakamolę?

Žinoma su ketogeniniais traškučiais iš Edamo sūrio! Aš naudojau viso labo 4 riekeles, jas dalinau į 8 trikampėlius kiekvieną, kad būtų patogu "kabinti" gvakamolę. Receptą rasite čia

Taigi viso patiekalo maistingumas: 773kcal, 70g riebalų, 27g baltymų ir 2g anglių.

Kaip tą dieną sekėsi skaičiuoti keto maisto kainas, galite sužinoti kitoje mano rubrikoje, kurią rasite čia.

 

 

Skanaus!

 

ketoavocado


Jei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!

 

    

 

 


Senesnis įrašas Naujesnis įrašas


Rašyti komentarą