Trispalvis firminis keto vyniotinis🤩🎂🧁

Desertai

Jei su ketogenine mityba esate pažįstamas ir kurį laiką sekate KetoAvocado, greičiausiai susipažinote su firminiu keto vyniotiniu. Tokių mes gaminome ne vieną ir jie nors ir skirtingi, bet tobuli! Puikus to pavyzdys - šis snickers šokoladuko skonio desertas. Arba štai šis, su varškės kremu. 

varskes vyniotinis snickers skonio vyniotinis

Šį kartą gaminsime kiek kitokį variantą, tad nieko nelaukdami einam prie recepto

Biskvitui reikės:

  • 15g gysločio luobelių miltų/maltų
  • 120g 9% riebumo varÅ¡kės (naudojau mažo grÅ«dėtumo-Å¡lapesnę)
  • 4M dydžio kiauÅ¡inių
  • 20 lašų skysto monk fruit saldiklio arba 30-40 stevios.
Vaniliniam kremui reikės:
  • 160g mascarponės sÅ«rio
  • 30g 35proc. riebumo grietinėlės
  • vanilės ekstrakto ir
  • 10lašų monk fruit arba 20 lašų stevios.

Šokoladiniam kremui reikės:

  • 160g mascarponės sÅ«rio
  • 50g becukrio keto draugiÅ¡ko Å¡okoladinio sirupo (puikiai tinka Å¡is)

Riešutų sviesto kremui reikės:

  • 140g mascarponės sÅ«rio
  • 50g rieÅ¡utų sviesto
  • 20g grietinėlės
  • 30g sÅ«dytų, smulkintų žemės rieÅ¡utų.

Keto vyniotinis desertas be cukraus

Ruošimo eiga:

  1. Baltymus atskiriame nuo trynių. Juos išplakame iki standžių putų.
  2. Trynius sumaišome su saldikliais ir varške.
  3. Į varškės masę įmaišome plakatus baltymus, iš lėto maišydami suberiame ir gysločio luobeles su kakavą.
  4. Kepimo skardos dugną padengiame kepimo popieriumi. Pilame tešlą.
  5. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių, kol sutvirtėja (kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės, atidžiai stebėkite).
  6. Iškepusį biskvitą atvėsiname, kelis kartus pabandome susukti. Taip padėsime jam lengviau susisukti kai pertepsime kremu.
  7. Kremus ruošiame atskirai. Vanilinio ingredientus maišome viename dubenyje, šokoladinio antrame, o riešutų sviesto trečiame.
  8. Biskvitą aptepame kremais. Pirma tepame vanilinį, ant jo atsargiai riešutų, o šokoladinį patį paskutinį. Būtų gerai, jei po kiekvieno užtepimo galėtumėte būsimą vyniotinį palaikyti šaldytuve bent 15min. Kremas pastings ir kitą sluoksnį bus lengviau tepti.
  9. Užbarstome smulkintus riešutus.
  10. Biskvitą susukame ir padedame į šaldytuvą atvėsti ir sustingti bent kelioms valandoms. Pjaustome drėgnu peiliu, puošiame pagal poreikį. 

Visas vyniotinio svoris apie 730g. Gauname 12 porcijų vyniotinio, o viena porcija sveria apie 60g. Vienos tokios porcijos maistinė vertė: 270 kalorijų, 26g riebalų, 6g baltymų, 3g angliavandenių

Eglė KetoAvocado

KetoAvocado

Jei jums patiko šis receptas ir norėtumėte jį matyti savo mitybos plane, kviečiame užpildyti anketą individualaus mitybos plano sudarymui:


Senesnis įrašas Naujesnis įrašas


Rašyti komentarą