Geriausias dietinis pyragas - Snickers skonio vyniotinis 🎂💣🥜

Desertai

Ketogeninis vyniotinis snickers skonio keto desertasKadangi po truputėlį pradedame stigti naujų receptų, karts nuo karto sugalvojame šį tą naujo. Pastarosios genialios minties receptu pasidalinsime ir šį kartą. Sukombinavome du ketogeninės dietos desertus kurie sprogdino internetą tieisogine šio žodžio prasme: keto varškės vyniotnį bei snickersinį keto tortą. Nuostabiausia tai, jog gamybos prasme, šis receptas kur kas paprastesnis, o skonis - fantastiškas! Žinoma neapsieita be saldiklių, bet jei nenorite per šventes iškristi iš ketozės - puikiai tiks šis gardumynas!

Biskvitui reikės:

  • 15g gysločio luobelių miltų/maltų
  • 120g 9% riebumo varÅ¡kės (naudojau mažo grÅ«dėtumo-Å¡lapesnę)
  • 4M dydžio kiauÅ¡inių
  • 100g erythritol saldiklio arba 20 lašų skysto monk fruit saldiklio
  • 4a.Å¡. kakavos

Kremams reikės:

  • Karameliniam: 160g mascarponės ir 50g karamelinio sirupo (naudotas Å¡is)
  • Å okoladiniam: 160g mascarponės ir 50g Å¡okoladinio sirupo (naudotas Å¡is)
  • RieÅ¡utų sviesto: 140g mascarponės, 50g rieÅ¡utų sviesto, 20g grietinėlės.
  • 30g sÅ«dytų, smulkintų žemės rieÅ¡utų.

Ruošimo eiga:

  1. Baltymus atskiriame nuo trynių.
  2. Baltymus išplakame iki standžių putų.
  3. Trynius sumaišome su saldikliu ir varške.
  4. Į varškės masę įmaišome plakatus baltymus, iš lėto maišydami suberiame ir gysločio luobeles su kakavą.
  5. Kepimo skardos dugną padengiame kepimo popieriumi. Pilame tešlą.
  6. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180laipsnių, apie 20min, kol sutvirtėja (kepimo laikas labia priklauso nuo orkaitės, atidžiai stebėkite).
  7. Iškepusį biskvitą atvėsiname, kelis kartus pabandome susukti. Taip padėsime jam lengviau susisuktį kai pertepsime kremu.
  8. Kremus ruošiame atskirai. Karamelinio ingredientus maišome viename dubenyje, šokoladinio antrame, o riešutų sviesto trečiame.
  9. Biskvitą aptepame kremais. Pirma tepame riešutų sviesto kremą, ant jo atsargiai šokoladinį, o karamelinį patį paskutinį.
  10. Užbarstome smulkintus riešutus.
  11. Biskvitą susukame ir padedame į šaldytuvą atvėsti ir sustingti bent kelioms valandoms.
  12. Pjaustome drėgnu peiliu, puošiame pagal poreikį. 

Visas vyniotinio svoris apie 750g. Gauname 12 porcijų vyniotinio, o viena porcija sveria apie 60g. 
Vienos porcijos maistinė vertė:
251 kalorijos, 24g riebalų, 6g baltymų, 3g angliavandenių

Skanaus!

 

Kitus ketogeninei mitybai tinkamų desertų receptus galite rasti čia

ketoavocadoJeigu norėtumėte šio bei panašių ketogeninės dietos receptų savo dienos racione - KetoAvocado siūlo užsisakyti individualų mitybos planą pagal anketą ir į visus Jūsų pageidavimus bus atsižvelgta

Jei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!

 


Senesnis įrašas Naujesnis įrašas


Rašyti komentarą