
Tiems, kas seka mano asmeninę Facebooko paskyrą nepaslaptis, jog labai mėgstu grybauti. Gamta, miškas, samanėlės, grybų kvapas ir grožis tiesiog užburia! Tačiau po kiekvieno grybavimo kamuoja galvos skausmas, kur gi tuo grybus dabar panaudoti..? Taigi galvojau, galvojau ir sugalvojau!
Pristatau jums Cukinijų blynelius su voveraičių padažu.
Šiems blyneliams reikės:
- 300g jaunos cukinijos;
- 250g smulkiai pjaustytos vištienos šlaunelių mėsos;
- 50g fermentinio sūrio;
- 2M dydžio kiaušinių;
- 1a.š. gysločio luobelių;
- 2a.š. kokosų miltų;
- mėgstamų prieskonių, druskos, pipirų, tarkuoto česnako;
- 50g kastinio;
- 100g voveraičių
- 20g 35proc. grietinėlės.
Blynelių gaminimo eiga:
- Cukinijas sutarkuojame smulkia tarka. Užberiame truputį druskos ir paliekame 10min pastovėti.
- Nusunkiame, nuspaudžiame skystį iš cukinijų, tam naudoju spec. rankšluostuką.
- Į cukinijas įmušame kiaušinius, suberiame sutarkuotą sūrį, prieskonius, vištieną ir gerai išmaišome.
- Kepame keptuvėje, naudodami ghee sviestą. Blynelius formuojame drėgnomis rankomis. Verčiame tik vieną kartą, tam, kad nesulaužytumėme. Uždengiame keptuve, vieną pusę kepame apie 10min.
Viso gauname 10 blynelių su padažu, kurių maistinė vertė: 1013 kcal, 73g riebalų; 72g baltymų; 10g angliavandenių;
Vieno blynelio su padažu maistinė vertė:101 kcal, 7g riebalų, 7g baltymų, 1g angliavandenių
Skanaus!