
Receptui prireiks:
- 20cm arba panašaus diametro torto formos
Biskvitui:
- 4 kiaušinių
- 120g 9% riebumo varškės
- 15g gysločio luobelių
- 1 a.š kepimo miltelių
- Kelių lašiukų stevios saldiklio (aš dėjau 10, bet nenorėjau labai saldaus biskvito)
Kremui:
- 250ml plakamosios grietinėlės (35-36% riebumo)
- 250g maskarponės sūrio
- 2 v.š želatinos
- Stevijos lašų (pagal skonį, aš dėjau tikrai daug. Idealu vis paragauti ir pridėti jeigu norisi daugiau)
- Citrinos (sultims ir žievelei
- 200g braškių
Biskvito ruošimo eiga (receptas iš "Kuršėnų" vyniotinio):
- Kiaušinių trynius atskirame nuo baltimų. Trynius išmaišome gerai su saldikliu ir varške.
- Atskirai iki standžių putų išplakame baltymus ir atsargiai įmaišome į varškės ir trynių masėlę.
- Gysločio luobeles sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome lengvais judesiais į kiaušinių varškės masę.
- Į kepimo skardą tiesiam kepimo popierių ir supilam visą masę.
- Paskirstom su mentele po skardą, kokio storio norėsim biskvitų.
- Kepam 180 laipsnių orkaitėj apie 20 min. Kol gražiai paruduos.
Pasiruošiam kremą:
- Želatiną užpilam šaltu vandeniu, maždaug 1cm daugiau negu želatinos, kad būtų kur brinkti.
- Išbrinkusią želatiną tirpinam garų vonelėje, puode arba mikrobangų krosnelėje. Paliekam atvėsti.
- Maskarponę, grietinėlę ir saldiklį plakam iki tirštos masės, vis paragaudami ar užtenka saldumo.
- Išspaudžiame pusę citrinos suktis ir nutarkuojam žievelę. Supilam pravėsusią želatiną ir dar gerai permaišom.
Surenkam tortą:
- Iškepusį biskvitą apsipjaunam pagal torto formą.
- Sluoksniuojam tortą: biskvitas, braškės pjaustytos, kremas, biskvitas, kremas ir likusios braškės papuošimui.
- Suteptą tortą šaldytuve laikyti kol sustings (man užtruko apie 2h)
Viso torto maistingumas: 2312 kcal, 210g riebalų, 61g baltymų ir 31g angliavandenių
Valgant saikingai ir dalinant į 8 gabaliukus, gauname porcijos maistingumą: 289 kcal, 26g riebalų, 7,5g baltymų ir beveik 4g angliavandenių
Jei patiko šis receptas, būtinai pasidalinkite juo su savo draugais! O jei turite klausimų dėl gaminimo eigos, būtinai klauskite komentaruose!