braskinis varskes tortas jonininiu desertas

Joninių desertas - sūrio tortas su braškėmis🍓🍰

Sūrio tortas su braškėmis Joninių desertas

Receptui prireiks:

  • 20cm arba panašaus diametro torto formos 

       Biskvitui:

  • 4 kiaušinių
  • 120g 9% riebumo varškės
  • 15g gysločio luobelių
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • Kelių lašiukų stevios saldiklio (aš dėjau 10, bet nenorėjau labai saldaus biskvito)

     Kremui:

  • 250ml plakamosios grietinėlės (35-36% riebumo)
  • 250g maskarponės sūrio
  • 2 v.š želatinos
  • Stevijos lašų (pagal skonį, aš dėjau tikrai daug. Idealu vis paragauti ir pridėti jeigu norisi daugiau)
  • Citrinos (sultims ir žievelei
  • 200g braškių 

Biskvito ruošimo eiga (receptas iš "Kuršėnų" vyniotinio):

  1. Kiaušinių trynius atskirame nuo baltimų. Trynius išmaišome gerai su saldikliu ir varške.
  2. Atskirai iki standžių putų išplakame baltymus ir atsargiai įmaišome į varškės ir trynių masėlę.
  3. Gysločio luobeles sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome lengvais judesiais į kiaušinių varškės masę.
  4. Į kepimo skardą tiesiam kepimo popierių ir supilam visą masę.
  5. Paskirstom su mentele po skardą, kokio storio norėsim biskvitų.
  6. Kepam 180 laipsnių orkaitėj apie 20 min. Kol gražiai paruduos.

Pasiruošiam kremą:

  1. Želatiną užpilam šaltu vandeniu, maždaug 1cm daugiau negu želatinos, kad būtų kur brinkti.
  2. Išbrinkusią želatiną tirpinam garų vonelėje, puode arba mikrobangų krosnelėje. Paliekam atvėsti.
  3. Maskarponę, grietinėlę ir saldiklį plakam iki tirštos masės, vis paragaudami ar užtenka saldumo.
  4. Išspaudžiame pusę citrinos suktis ir nutarkuojam žievelę. Supilam pravėsusią želatiną ir dar gerai permaišom.

Surenkam tortą:

  1. Iškepusį biskvitą apsipjaunam pagal torto formą.
  2. Sluoksniuojam tortą: biskvitas, braškės pjaustytos, kremas, biskvitas, kremas ir likusios braškės papuošimui.
  3. Suteptą tortą šaldytuve laikyti kol sustings (man užtruko apie 2h)

Viso torto maistingumas: 2312 kcal, 210g riebalų, 61g baltymų ir 31g angliavandenių
Valgant saikingai ir dalinant į 8 gabaliukus, gauname porcijos maistingumą: 289 kcal, 26g riebalų, 7,5g baltymų ir beveik 4g angliavandenių
 

Jei patiko šis receptas, būtinai pasidalinkite juo su savo draugais! O jei turite klausimų dėl gaminimo eigos, būtinai klauskite komentaruose!

KetoAvocado logo 

 

 

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą