Lengvutės ir minkštos, tuo pačiu drėgnos ir be migdolų miltų? Taip tai įmanoma. Pristatome Jums visišką naujieną - keto spurgytes iš bambukų miltų! Jei norite įsigyti šių mažai kalorijų turinčių skaidulinių produktų kreipkitės į mane facebook paskyroje, nuoroda čia.
Taigi, šiam keto spurgyčiu receptui reikės:
- 30 g Bambukų miltų
- 30 g baltymų miltelių (naudojau pieno baltymų miltelių
- 10 g kokosų miltų
- 1/2 a.š. ksantano gumos
- 5 lašai Stevijos saldiklio
- keli lašai vanilės ekstrakto
- Žiupsnis druskos
- 175ml migdolų pieno
- 1 M dydžio kiaušinis
- 45 g ištirpinto lydyto sviesto
Virtuvės įrankiai ir įrenginiai:
- Virtuvinės svarstyklės
- Dubuo - 2 vnt.
- Rankinis plaktuvas
- Arbatinis šaukštelis
- Vaflinė su spurgų plokštele
Eiga:
- Dubenyje sumaišome bambukų miltus, baltymų miltelius, kokosų miltus, kepimo miltelius, ksantano gumą.
- Kitame dubenyje išplakame kiaušinį, įlašiname saldiklio ir įberiame žiupsnelį druskos, įpilame migdolų pieną, išlydytą ir atvėsintą lydytą ghee sviestą, įlašiname keletą vanilės lašų. Plakame apie minutę laiko.
- Į kiaušinių ir migdolų pieno plakinį dedame pirmojo dubens sausąjį mišinį (dėjau per 3 kartus). Labai gerai permaišome iki vientisos masės.
- Į įkaitintą vaflinę dedame po 1 a.š. tešlos ir kepame kol spurgytės gražiai pagels.
- Atvėsusias spurgytes galime papuošti mėgiamu keto glaistu.
Viso gaunasi 24 mini spurgytės, kurių kiekvienos maistinė vertė (be glajaus):
28kcal, 2.17 g riebalų, 1.6 g baltymų, 0.5 g angliavandenių Skanaus!
Skanaus!
Jei Jums patiko šis receptas būtinai pasidalinkite savo įspudžiais komentaruose, o jei turite keto-draugų būtinai pasidalinkite šiuo receptu su jais!
Kitus keto mitybai tinkančių desertų receptus galite rasti čia.