Greitas maistas? Picos, kebabai ir bandelės?
O gal tiesiog mes esame greiti valgytojai? Galiu jums užtikrinti, jei prieš valgydami kiekvieną picą susikurtumėte aukščiausios klasės itališko restorano atmosferą, pasitiestumėte baltą staltiesę, pritemdytumėte šviesas ir užsidegtumėte žvakę, o fonui įjungtumėte romantiškos muzikos – tai būtų jums pats sveikiausias maistas. Sakysite „nesąmonė“ ?
O jei atkreipčiau jūsų dėmesį į tai, kad maistas tėra vienas iš pasisotinimo būdų? Ko gero kiekvienas jūsų galite prisiminti tą mylimiausią patiekalą iš vaikystės. Galbūt negalite įvardinti kaip mylimiausio, bet pavyzdžiui valgant braškes su pienu sentimentai nubloškia į tuos laikus, kai niekas nerūpėjo, kai buvote laisvi ir nepriklausomi, kai galvoje „vėjai švilpavo“.
Jei pavyko rasti tokį prisiminimą pajauskite, kaip jis jus pildo. Minčių pagalba grįžę į jausmą galime patirti tokią pilnatvę ir sotumą, kuriam neprilygsta visos pasaulio braškės.
Taigi, valgant picą „namų restoranėlyje“, galite pasipildyti lygiai taip pat. Tuomet pica ir jos kalorijos eina į antrą planą. Pilnatvės jausmas pranoksta alkio emociją, o greitas maistas tampa puikiausiu romantiškos vakarienės kompanionu. O jei dar kitoje stalo pusėje jūsų gyvenimo pakeleivis, rankoje taurė 2012m sicilietiško vyno… Nereikia niekur skristi – kylate į padangę jau dabar!
Nėra greito maisto!🍕
Yra tik jūsų vartojimo tempas. Ko gero visi esame girdėję, jog valgyti reikia kuo lėčiau. Bet ką reiškia valgyti lėtai? Senovės vedų išmintis byloja, kad reiktų valgyti taip, lyg gertume, o gerti taip, lyg valgytume. Tikiu, kad jau įsivaizduojate tūkstantį kartų burnoje perkramtytą maistą, tačiau neskubėkite ir su vaizduote. Valgydami pakankamai mažais kąsneliais nepatirsite jokio diskomforto dėl keistos maisto konsistencijos. Anaiptol – kruopštus sukramtymas leis pajausti kiekvieną skonio natą ir aromatą.
Kaip gėrimą paversti maistu? Tiesiog nepilkite pilnos burnos. Gėrimo kiekis viename gurkšnyje turėtų būti panašus į tuo metu burnoje esančių seilių kiekį. Toks orientyras neleis geriamam skysčiui daryti neigiamos įtakos jūsų skrandžio rūgštingumui, o šalia valgomas maistas bus efektyviai įsisavintas.
O jei apjungtume šiuos du sąmoningumo reikalaujančius metodus ir sukurtume tobulą valgymo ritualą? Jei nuspręstumėte daugiau niekada nevalgyti niekaip kitaip, tik vadovaujantis šiomis rekomendacijomis? Ar įsivaizduojate kaip pasikeistų jūsų suvalgomo maisto kiekis? Kaip svarbu taptų skonis ir kokybė ir kaip nublanktų poreikis užsikimšti.
Na ir paskutinis išminties perliukas, kuris mane lydi visą gyvenimą:
„Geriau būti vienam, negu būti su bet kuo; geriau nevalgyti nieko, negu valgyti bet ką“
🍔🍟+😇🙏= 💪😎
Rezultatu 3:0 triuškinamai laimi „Kokybės komanda“.